Kuna kevadel on valget aega üha rohkem ja päike on aina intensiivsem, tuleks kosmeetikakonsultandi sõnul kindlasti jälgida, et kasutataks UV-kaitsega kreemi. „Kaitsekreem peaks sisaldama nii UVA- kui ka UVB-kiirguse vastast kaitset. Kaitsefaktor võiks olla vähemalt SPF 30, mis tagab nahale piisava ja pikaajalise kaitse nii põletuse kui ka vananemise eest,” soovitab Põlme. Tema sõnul on päikesekaitsekreeme saadaval väga laias valikus ja leidub ka spreipudeleid, mis on mugavad kotis kaasas kandmiseks.

Põlme sõnul võib aastaaegade vaheldus tuua kaasa muutusi nahatüübis, mistõttu tuleks oma nahka jälgida ja valida hooldustooted sellele vastavalt. „Kuigi paljusid kimbutab kevaditi just kuiv nahk, siis on ka neid, kelle nahk on talvel kuiv ja ketendav, kuid muutub kevadel normaalseks või isegi rasuseks,” toob kosmeetikakonsultant näite.

Ta hoiatab, et kuigi kevadel tekib paljudel soov oma nahka turgutada, on siiski oluline nahka mitte üle hooldada. „Soovitan valida endale õrnatoimelise, kuid tõhusa puhastusvahendi, mida peaks kasutama hommikul ja õhtul. Üle kahe korra päevas aga ei ole vaja nahka puhastada,” soovitab Põlme.

Puhastusvahendi kõrval võiks olemas olla niisutav kreem, mida pärast puhastamist nahale kanda. „Naha turgutamiseks võiks kasutada ka seerumit, eriti hea, kui see sisaldab C-vitamiini, sest see muudab naha säravaks. Oluline on aga meeles pidada, et väga paljude erinevate aktiivsete komponentidega hooldustooteid ei ole soovitatav korraga kasutada,” märgib Põlme.

Kord nädalas või õrnema naha puhul üle nädala võiks nahka koorida õrnatoimelise koorijaga. „Eriti soovitan puuviljahapetega koorijaid, mis sobivad ka õrnemale nahale,” räägib Põlme. Koorimine aitab eemaldada surnud naharakud ning muudab naha säravamaks ja värskeks. „Kindlasti ei ole hea koorida nahka liiga palju, piirduda võiks kord nädalas või üle nädala koorimisega. Samuti peaks olema ettevaatlik teradega näopesugeelidega, sest need võivad pikaajalisel kasutamisel nahka kuivatada,” hoiatab Põlme.

Pärast koorimist on õige aeg kasutada näomaske, mille valikul tuleks eelkõige lähtuda nahatüübist. „Väga populaarsed on kangasmaskid, mida on lihtne kasutada ja mille valik on lai. Kuiva naha korral võiks proovida hüaluroonhappesisaldusega maske,” soovitab Põlme.

Kaunis nahk ei olene aga pelgalt nahahooldustoodete kasutamisest, vaid on seotud ka eluviisi ja toitumisharjumustega. Põlme sõnul on kevad õige aeg turgutada organismi mitmete vajalike toitainetega. „Nahale mõeldud toidulisandid võiksid sisaldada A-, E, ja C-vitamiini, mis on tugevad antioksüdandid ning kaitsevad nahka vananemise eest. Terve naha jaoks on olulised ka B-grupi vitamiinid ja oomegarasvhapped,” selgitab Põlme. „Kindlasti soovitan tarbida piisavalt puhast vett, olla füüsiliselt aktiivne ja liikuda värskes õhus nii palju, kui see praegusel ajal võimalik on.”

Jaga
Kommentaarid