Akne tegurid

Hormoonidel arvatakse olevat aknes oma osa ja seepärast ongi akne eriti levinud teismeliste seas. Puberteedieas suureneb nii tüdrukute kui ka poiste organismis androgeenide tase ja rasunäärmed hakkavad tootma rohkem rasu kui vaja. Peale hormoonide kõrgenenud taseme mõjutab akne avaldumist ka rasunäärmete suurenenud tundlikkus. Rasunäärmed on hormoonide suhtes eriti tundlikud ning seetõttu võib täiskasvanuea akne tekkida muu hulgas naistel, kellel esineb hormonaalhäireid, näiteks polütsüstiliste munasarjade sündroomi. Ka stress võib soodustada naistel täiskasvanuea akne avaldumist.

Aknele kalduva nahaga inimestel loob liigne rasueritus soodsa keskkonna muidu kahjutute aknebakterite (Propionibacterium acnes) vohamiseks. See põhjustab põletikku ja tekitab punetavaid või mädaseid vistrikke.

Vastupidi levinud väärarvamusele ei viita akne puudulikele hügieeniharjumustele. Tegelikult ärritab nahka suurema tõenäosusega hoopis liigne puhastamine tugevatoimeliste hooldustoodetega.

Arvatakse, et ka pärilikkus mõjutab akne tekkimise tõenäosust. Kui mõlemal vanemal esines aknet, tekib see suurema tõenäosusega ka lapsel. Ja kui ühel või mõlemal vanemal on esinenud täiskasvanuea aknet, on ka nende järeltulijatel suurem oht selle avaldumiseks.

Akne kohta ringleb palju väärarusaamu, mis väidavad ebaõiglaselt, et selles on süüdi inimene ise – näiteks et akne põhjuseks on mustus nahal, kehvad hügieeniharjumused või vale toitumine või et akne on nakkav. Peale selle, et need väited ei pea paika, võivad need tekitada asjatut hingevalu akne käes kannatavatele inimestele, kellel on juba niigi probleeme enesehinnangu või minapildiga.

On väga tähtis otsida dermatoloogilist abi juba akne varases staadiumis ning isegi siis, kui sümptomid on kerged, sest tõhus meditsiiniline ravi võib aidata ennetada haiguse süvenemist ja selle tagajärgi, näiteks arme.

Oluline on hoolitseda naha eest iga päev, kasutades selleks sobivaid tooteid, mis on mõeldud just sinu nahaprobleemidele.

Järgi ka alltoodud nõuandeid
- Kasuta näopuhastuseks leiget vett ja sobivat hooldustoodet (liiga külm või kuum vesi võib aknet süvendada).
- Lase vistrikel omasoodu paraneda (pigistamine võib teha olukorra ainult hullemaks ja tekitada arme).
- Kasuta jumestustooteid, mis ei tekita vistrikke.
- Ära jäta jumestust kunagi ööseks näole.

Lahendus Eucerinilt
Maailma vanimaid dermakosmeetikabrände Eucerin® on loonud tõhusa hooldussarja DermoPure musta ning aknele kalduva naha jaoks. Sari on töötatud välja Saksamaal Eucerini nahauuringute keskuse ja dermatoloogide ühises koostöös aknelise naha kõikide sümptomite taandamiseks.

DermoPure’i tooted vähendavad tõhusalt ebapuhtusi ja mikropõletikke, ennetades samaaegselt uute haiguskollete teket. See on võimalik tänu uudsele aktiivainete kombinatsioonile, mis mõjub antibakteriaalselt, põletikuvastaselt ja rasu reguleerivalt.

DermoPure pakub terviklikku lahendust kõigile probleemse naha vajadustele: puhastus, hooldus, katmine.

Tootesarjast väärib eriliselt esile tõstmist nahka uuendav seerum Skin Renewal Treatment. Tegemist on ülimalt tõhusa hooldustootega, mis annab märgatavaid tulemusi juba esimeste kasutuskordadega. Erinevate koorivate ja põletikuvastaste aktiivainete koosmõjul aitab seerum vähendada vistrikke ja hoida ära nende taasilmnemist, taandada aknearme, aknebakterite hulka ning pooride suurust.

Seerumit võib kasutada lühema kuurina või hoopis pidevalt, et hoida aknele kalduvat probleemset nahka klaari ja säravana. Toode on meeldiva lõhna ja kerge tekstuuriga. Sobib kasutamiseks nii täiskasvanute kui teismeliste probleemse naha korral.

Eucerin kingib sulle nahaarsti konsultatsiooni, kui ostad DermoPure’i tooteid vähemalt 20 euro eest. Loosimine toimub 9.12.2019. Kampaania kohta loe täpsemalt siit.

Jaga
Kommentaarid