Benu apteegiteenuste arendusjuht Maria Otsa sõnul on uuenduslik apteekri kaugteenus klientide poolt edukalt kasutusele võetud ning tänasest saab videokonsultatsiooni platvormi Minudoc vahendusel ka nõu toitumisnõustajalt.

“Juba esimese paarikuulise perioodi järel saame kinnitada, et apteekri kaugnõustamise teenus on vajalik ning huvi teenuse vastu üllatavalt suur. Senine kogemus näitab, et videovestlus apteekriga kestab keskmiselt 8 minutit, aga vahel ka 10 minutit. See näitab inimeste soovi saada ajaliselt sundimatus ja privaatsest suhtlusest oma küsimustele põhjalikumaid vastuseid, saada soovitusi ja häid nõuandeid ka delikaatsematel teemadel, mida ei soovita apteegi tavakeskkonnas teiste kuuldes arutada,” rääkis Otsa. “Teenuse vastu on huvi suurem pärastlõunastel aegadel, kui kiiremad toimetamised töö juures on tehtud,” lisas Otsa.

Benu virtuaalapteek

Enamasti on teenuse kasutaja vanuses 25-45, kes uurib apteekrilt lisainfot ravimite kasutamise, manustamise, toimeainete, võimalike kõrvalmõjude, samuti ühe või teise ravimi olemasolu kohta mõnes apteegis. Meeste ja naiste osakaal jaguneb suhteliselt võrdselt. Väga sagedased virtuaalapteegi kliendid on ka välisriikidest pärit Eestis töötavad inimesed, kellel on lisaks müüdavate ravimite toime kohta küsimusi ka Eesti üldisema tervishoiu korralduse osas. Samuti saavad teenusest abi eestlased, kes elavad mujal maailmas. Apteekri nõustamisteenus on tasuta ning seda pakutakse nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Tasuta nõustamisteenusele saab ligi nii Benu kodulehelt kui ka www.minudoc.ee lehelt, kui valida seal apteekri teenus. Kodulehel tuleb külastajal end apteekri juures autentida, valida sobivaim vaba aeg ning kirjeldada küsimus, mille osas nõu soovitakse. Aja lähenedes tuleb kliendile meeldetuletus ja apteeker alustab chatti või videokõnet.

Benu virtuaalapteek

Minudoc.ee on meditsiinivaldkonna uuenduslik kaugteenus, mis võimaldab kliendil distantsilt saada kvalifitseeritud arstilt ja apteekrilt isikustatud nõu. Kokku on platvormil esindatud 12 eriala ja üle 40 nõustaja – alates apteekritest ja perearstidest ning lõpetades dermatoloogide, psühholoogide ning füsioterapeutidega. Nüüdsest on videokonsultatsiooni platvormil kättesaadav ka toitumisnõustaja. Minudoc on Eestis tegutsenud alates oktoobrist 2018 ning selle aja jooksul on platvormilt abi saanud üle tuhande kliendi.

Jaga
Kommentaarid