1. Valid mahla asemel puuvilja — värskes puuviljas on rohkem vitamiine ning vähem suhkrut kui mahlas. Lisaks tekitab ühe apelsini söömine kauemaks täiskõhutunde kui klaas apelsinimahla.
  2. Sööd liiga kiiresti — täiskõhutunde tekkimine võtab ca 20 minutit. Aeglaselt süües jõuad tunnetada, et kõht on saanud täis.
  3. Armastad kastmeseid toite — restoranitoit on sageli valmistatud rasvasest õlist ning lisatud on palju võid. Kastmed on rasvasemad, kui sa arvatagi oskad. Telli pigem toit, mille kaste on asetatud taldriku kõrvale, mitte valatud toidu peale.
  4. Väldid võid, kuid mitte õli — nii lusikatäis võid kui ka õli sisaldavad mõlemad üle 100 kalori. Oliiviõli on küll kasulikum kui margariin, kuid liiga palju rasva ei ole kunagi soovitav.
  5. Jood liiga vähe vett — vähene veejoomine võib põhjustada selle, et ajad janu ja magusaisu omavahel segi.
  6. Sead omale liiga kõrged sihid — võimatuid eesmärke ei ole mõtet endale püstitada. Julgusta ennast ning ole õnnelik nende kilode üle, mis on maha läinud, mitte ära lase meelt norgu nende kilode pärast, mis veel ootavad langetamist.
  7. Leiad, et võid süüa palju, sest tegid trenni — isegi kui treenisid kaua, ei ole see piisav põhjus ülesöömiseks. On oht, et tarbid nii rohkem kaloreid, kui treeninguga jõudsid kulutada, ning siis ei liigu ka kaal soovitud suunas.
  8. Sööd liiga vähe rasva — päevasest kalorihulgast 25-40 protsenti peaks tulema rasvast. Õiges koguses rasva söömine on väga vajalik.
  9. Sööd liiga vähe kaloreid — päevas vaid 800 kalori tarbimisest ei piisa. Liiga vähe süües läheb keha säästurežiimile ning seetõttu ei vähene ka kehakaal.
  10. Jood oma lõunasöögi — asendad lõunasöögi energiajoogiga? Kehale mõjub kõige paremini tavaline toit. Lisaks tekitab näritav toit kestvama täiskõhutunde.


Allikas: Kaaluabi