1. Valid mahla puuvilja asemel
Värskes puuviljas on rohkem vitamiine ning vähem suhkrut kui mahlas. Lisaks tekitab ühe apelsini söömine suurema täiskõhu tunde kui klaasi apelsinimahla joomine.

2. Sööd liiga kiiresti
Täiskõhutunde tekkimine võtab ca 20 minutit. Aeglaselt süües jõuad tunda kui kõht on saanud täis.

3. Sööd söögi kõrvale palju kastet
Lisaks mõtlemisele, mida sööd, on oluline ka tähele panna, kuidas see on valmistatud ning mida sisaldab. Restoranitoit on sageli tehtud rasvase õliga ning lisatud palju võid. Kastmed on sageli palju rasvasemad kui sa arvad. Telli pigem toit, millel kaste on asetatud kõrvale, mitte kallatud toidu peale.

4. Väldid võid, kuid mitte õli
Nii lusikatäis võid kui ka õli sisaldavad mõlemad üle 100 kalori. Oliivõli on küll kasulikum kui margariin, kuid liiga palju rasva ei ole ka kasulik.

5. Jood liiga vähe vett
Liiga vähene vee joomine võib põhjustada keha kuivamist. Siis suureneb risk ka janu ja magusaisu segamini ajada.

6. Sead omale liiga kõrge eesmärgi
Võimatuid eesmärke ei ole mõtet endale seada. Julgusta end ning ole õnnelik nende kilode üle, mis on maha läinud, mitte ära lase meelt norgu nende kilode tõttu, mis veel maha ei ole läinud.

7. Leiad, et võid süüa palju, sest tegid trenni
Isegi kui treenisid palju, ei ole see põhjus liigselt söömiseks. On oht, et tarbid nii rohkem kaloreid kui treeninguga kulutasid ning siis ei liigu ka kaal soovitud suunas.

8. Sööd liiga vähe rasva
Päevasest kalorite hulgas 25-40 protsenti peaks tulema rasvast. Õiges koguses rasva söömine on väga vajalik.

9. Sööd liiga vähe kaloreid

Päevas vaid 800 kalori söömine on liiga vähe. Liiga vähe süües läheb keha säästurezhiimile ning seetõttu ei vähene ka kehakaal.

10. Jood oma lõunasöögi

Asendad oma lõunasöögi energiajoogiga? Kehale mõjub kõige paremini siiski tavaline toit. Lisaks annab näritav toit parema täiskõhutunde.

Allikas: Aftonbladet.se