1. Kaalu ennast iga päev või iga nädal samal ajal. Näiteks igal hommikul pärast tualetis käimist, aga enne hommikusööki.

2. Kõige täpsema kaalunumbri saad, kui heidad riided seljast või kannad igal kaalumisel samu rõivaid. Teksapüksid ja saapad annavad sulle 1-2 kg kindlalt juurde ja seda sa ei vaja.

3. Kaal peab olema kindlal ja tugeval pinnasel. Vaibale ei tohi kaalu panna, see võib anda ebatäpse tulemuse.

4. Astu kaalule ja seisa paigal, et keharaskus jaotuks ühtlaselt. Iga väikseimgi liigutus võib tulemuse sassi ajada.

5. Erinevad kaalud võivad anda erinevaid tulemusi, sest mõõdavad erinevaid asju. Kui taha jälgida oma kaalulangust või kaalutõusuprotsessi, kasuta ainult üht kindlat kaalu.

6. Alati arvesta ka ilmastikutingimustega. Madal temperatuur, kõrge õhuniiskus ja tuule kiirus mõjutavad kaalunumbrit, kuigi mitte väga suurel määral ja mite püsivalt.

7. Hoidu soolast. Kui oled eelmisel õhtul väga soolast toitu söönud (nt friikartuleid või kartulikrõpse), hoiab su keha praegu vett kinni ja kaal näitab koledaid asju.

8. Naisena pead meeles pidama ka hormonaalseid kõikumisi. Ovulatsioon ja menstruatsioon võivad hoida kehas vett kinni ja kaalu kergitada, aga õnneks ainult ajutiselt. Neil aegadel ei maksa kaalunumbrit väga tõsiselt võtta.

9. Tea oma keha rasvaprotsenti. Kilo musklit ja kilo pekki kaaluvad samapalju, kuid näevad totaalselt erinevad välja. Muskel võtab oluliselt vähem ruumi ja näeb palju kenam välja. Trenni tehes võib juhtuda, et mõõdud küll vähenevad, aga kaal tõuseb - ära selle pärast muretse, sest pekk kahaneb ja muskel kasvab.

10. Ära kaalu ennast kohe pärast trenni. See number, mis sa saad, võib küll väga meelitav olla, aga tegu ei ole su õige kehakaaluga vaid veepuudusest tingitud kaalulangusega.

11. Ära roni kaalule pärast rasket õhtut väljas. See on täiesti mõttetu enesepiinamine. Oota päev-kaks, et õiget numbrit näha.

Allikas: Bright Side