Sel nädalal annavad Figuurisõbrad järgmised nipid, mis annavad nõu kuidas oma kehas maksimaalne tervislikkus saavutada, muutes vaid pisut oma igapäevaseid harjumusi.

1.     Osta soolaseid näkse väikestes pakendites.

Kui ostad soolaseid snäkke, siis osta neid väikestes pakkides, kuna sellised vahepalad võivad tekitada sõltuvuse ja sa lihtsalt pead kogu paki tühjaks sööma. Ostes suure paki, sööd sa poole rohkem.

2.     Korista oma kööki.

Muuda oma köök kohaks, kus on meeldiv aega veeta ja mis inspireeriks sind kergemaid ja tervislikemaid toite tegema.

3.     Korrasta oma garderoob.

Korrasta oma garderoobi ja vabane riietest, mis on kas liiga kitsad või liiga suured. Kapitäis mitteistuvaid riideid võivad sinu motivatsiooni vähendada. Organiseeritud kapp võib sümboliseerida korda ka sinus endas ja sinu igapäevases toitumises.

4.     Võta võimalusel kaasa mandariin või apelsin.

Tööle või puhkama mines, võta alati kaasa mandariin või apelsin. Nad on mõõdult väiksed ja mahuvad sinu käekotti. Lisaks sellele annavad nad sulle energiat ja vitamiine kui ümberringi on saadaval ainult kiirtoit.

5.     Valmista kergemaid toite.

Kui oled päeva jooksul söönud kaloririkkaid toite, siis tee õhtuks mõni tervislik supp. Näiteks köögivilja või porgandi- koriandri suppi. Nii tasakaalustad oma päevast kaloraaži.

6.     Liitu mõne spordiklubiga, kus saad harrastada võistkondlikku sporti

Näiteks võrkpalli või jalgpalli. Sa ei jäta nii kergesti minemata, sest sa ei taha oma kaaslasi alt vedada. See motiveerib sind treenima ja on lisaks ka meeldiv õhtu koos teiste inimestega, kellel on ühised huvid.

7.     Ole avatud uutele toitudele.

Uuri erinevate toiduainete kohta, mida sa siiani enda jaoks veel avastanud ei ole. Näiteks kikerhernes, muskaatkõrvits, kinoa jne.

8.     Kasuta treppe.

See on justkui tasuta treenimisvõimalus, mida saad kasutada igapäevaselt. Kui sul on vaja kuhugi minna, kasutades treppe, siis korda seda tegevust 3 korda. Mine trepist üle, tule alla ja korda seda tegevust. Nii kasutad igapäevaseid tegevusi tervisliku salenemise osana.

9.     Muretse endale hüppenöör.

Hoia seda tööl laua all ning kasuta seda lõuna ajal. Hüppamine kasvõi 10 min treenib sinu käsi, kõhtu ja jalgu.

10.  Söö aeglaselt.

Naudi igat suutäit. Pane aeg-ajalt kahvel käest ja lase oma ajul saada infot selle kohta kui täis sinu kõht parasjagu on. Aju mõistab seda umbes 20 minuti jooksul. Süües kiiresti oma taldrik tühjaks, ei saa aju signaali ja sa võid üle süüa.

11.  Korista oma toidukapid.

Pane maitseained ja ürdid ning väherasvased toiduained ettepoole. Kaloririkkad koostisained pane kõige kõrgemale riiulile, kust oleks neid raskem kätte saada. Organiseeri oma kööki ja maitseaineid nii nagu oma riidekappi ja sa tunned peagi kuidas sinus endas on olulise koha võtnud kord ja tervislikud rutiinid.

12.  Hoidu söömise ajal teleri vaatamisest ja lugemisest.

See on oht ülesöömisele, kuna sa oled tegelikult keskendunud muule kui söömisele.

13.  Käitu targalt toidu ülejääkidega.

Kui oled toidu serveerinud, pane ülejäägid kohe karpi, vältimaks teise portsjoni võtmist.

14.  Muuda iga toidukord eriliseks.

Kata laud ning kasuta ilusat taldrikut või kaussi, andes nii oma söögikorrale lisaväärtuse.

15.  Pea toidupäevikut.

Märgi üles eelkõige oma saavutused, mille üle oled uhke. Kui jätsid vahele mõne magustoidu või snäki, mida tavaliselt tööl olles võtad, siis ole selle üle uhke ja märgi see üles.

16.  Harrasta liikumist.

Kirjuta üles kõik korrad kui lähed spordiklubisse, ujuma, rattaga sõitma.

17.  Naudi elu.

Söö oma lemmiktoite, kuid mõõdukates kogustes. Muutes oma igapäevased harjumused tervislikumateks, annad panuse oma üldise elukvaliteedile.

Figuurisõbrad soovitavad: alusta mõnest oma lemmiknõuandest ja jätka uute nõuannetega siis,  kui oled need saanud osaks oma igapäevaelust.

Ole õnnelik ja terve figuurisõber!