Dieetseep
Kas pole mitte tore ettekujutus: inimene läheb vanni, ning lihtsalt peseb rasvavoldid oma kehalt maha. Kõlab jaburalt? Võib ju nii olla, kuid sel ajal reklaamiti La Parle'i nimelise dieetseebi tööpõhimõtet just nii. Kuigi imeseepi müüdi 1903. aastal tavainimese jaoks kallilt - ühe dollari eest -, oli see kõrgest hinnast hoolimata tõeline müügihitt. Nii kallis kaup peab ju ometi toimima...
Poelettidel ei seisnud üksnes dieetseebid, vaid ka näiteks Louisenbad'i nimelised soolad, mis pidid samuti lisakilod maha pesema.

Vappumismasinad
Seda, et rasv pestes maha ei tule, said paljud varsti omal nahal tunda. Nüüd oli võimalik välja tulla uue müügiartikliga. Uueks menukiks osutus masin, mis meenutas nahast vööd; see tuli enda talje ümber kinnitada, ning seejärel elektrooniline kaadervärk sisse lülitada. Vöö hakkas rappuma, pannes üleliigsed kilod omakorda vappuma. Vappudes pidid rasvavoldid kehalt haihtuma.

Paelussid
Mitte üksnes veider, vaid ka õudne: kes nälgida ei soovinud, lasi oma kehasse süstida paelussi mune. Munad pidid organismis kooruma, sisikonda elama jääma ning seedimisprotsessile kaasa aitama. Usuti, et paelusside abiga võib lõpmatuseni süüa, kaalus juurde võtmata.
Doktor Frank H. Fechteler arvab: „Selline ravimeetod on äärmiselt ohtlik, sest organism kaotab vajalikke toitaineid, muutudes väga nõrgaks. Mõned paelussid võivad seeditud toidu asemel sisikonda ennast sööma hakkama ja see võib lõppeda surmaga. Pealegi ei pruugi paelussi-süst ilmtingimata kehakaalu langetada. On palju tüsedaid inimesi, kelle organismis pesitsevad paelussid, ometi ei suuda nad rasvavoltidest lahti saada."

Heumanni kõhnumisviljad
Kaalu langetamisel pidid aitama ka niinimetatud kõhnumisviljad. Kompanii nimega Heumann reklaamis oma kõhnumisvilju reklaamlausetega, nagu „Kingitus sinu figuurile" ja „Saledad elavad kauem."

Bile Beans
Kõhnumistabletid pole moodne leiutis. Niinimetatud „Bile Beans" tabletid arendati välja juba 1899. aastal ning neid müüdi kogu 20. sajandi vältel. Tabletid lahustusid organismis, et keha seestpoolt "puhastada".

Dieeditee
20. sajandi alguses soovitati kaalujälgijatele dieediteed. Uudset kaalulangetamismeetodit reklaamis kõhn ja paljas naine suurel reklaamplakatil.

Allikas: bild.de