Fiona kaalus 95kg ning seda suuresti halva toitumise, liigse alkoholi tarvitamise ja vähese liikumise tõttu. “Tundsin end üldiselt väga halvasti, sest ma olin lasknud endal sellesse punkti jõuda,” räägib ta nüüd.

Ühel hetkel otsustas ta aga oma elu muuta ehk pani paika kindlad toidukorrad, jälgis täpselt, mida ta sõi ja liitus ka Facebooki grupiga, kus teised temasugused ta kaalulangetusteekonda toetasid. Vaikselt hakkaski ta kaal langema: iga nädal keskmiselt ühe kilo võrra.

Šokeeriv avastus

Poolel teel avastas aga Fiona midagi ehmatavat: tema kaelal oli kühmuke, mis osutus kilpnäärme pahaloomuliseks kasvajaks. Fiona usub, et kui ta poleks kaalu langetanud, oleks see kühm talle märkamatuks jäänud, aga nüüd said arstid selle õigel ajal kätte. “Ma ei oleks seda iial leidnud, kui ma ei oleks kaalust alla võtnud, mistõttu olen väga tänulik,” tõdeb ta. “Mul oli suurepärane kirurg, kes eemaldas selle ja nüüd olen vähi-vaba.”

Pikad jalutuskäigud nädalavahetustel

Lisaks toitumisele hakkas Fiona end ka rohkem liigutama: mängima netpalli, jalutama igapäevaselt 4-5 kilomeetrit ja nädalavahetustel kuni 15 km. Ta tunneb end täna suurepäraselt — ta tervis on tugevam, ta magab paremini ja teda ei ohusta enam diabeeti haigestumine.

Naise uus eesmärk on hoopis tervislikku elustiili edasi viljeleda, veel pikemaid jalutuskäike ette võtta ja netpalli oskusi arendada. “Sa pole kunagi liiga vana, et õppida õigesti sööma ja tundma end hästi, kui sööd,” selgitab ta oma eduka kaalulangetamise tagamaid. “Ära ole enda vastu liiga karm, kui vahel põrud — tunnista seda ja liigu edasi. Kaal ei lange üleöö, aga see juhtub. Ära anna alla!”

Milline on Fiona menüü?

Hommikusöök: kas hommikuhelbed ja puuviljad, üleöö puder marjadega või smuuti

Lõuna: kas salat või võileib

Õhtusöök: midagi valgurikast (tavaliselt liha või kala) ja salat või köögiviljad.

Allikas: Body and Soul