Ja see ei ole veel kõik! Tuleb välja, et erinevalt teistest õhema koorega
puu- ja köögiviljadest ei kaota banaanid noppimise järel toiteväärtust. Nii et vanaema õpetussõnad “kui see maitseb hea, siis ei saa see su tervisele kasulik olla” ei pea antud juhul paika. Banaanid aitavad saada jagu ja vältida mitmeid haigusi, mistõttu nende lülitamine pere igapäevasesse toidusedelisse on igati teretulnud mõte.
All on ära toodud probleemid, millest võib saada jagu, kui te alustate ja lõpetate päeva banaaniga.
Probleemid:
India arstid on avastanud, et kõigest kaks banaani päevas võib alandada vererõhku kümne protsendi võrra nädalas. Ameerikas läbi viidud uuring aga näitas, et viis banaani päevas on 50 protsenti efektiivsem kui hüpertooniravimite võtmine.
USA ravimiamet lubab nüüd banaanifirmadel avalikult reklaamida, et banaan aitab viia alla vererõhku ja kaitsta insuldi eest.
Väike näpunäide! Mida kollasem puuvili on ja mida kergem seedida, seda rohkem on seal kiudtaineid! Rohelised banaanid on tärkliserikkamad, raskemad seedida ning sisaldavad vähem vitamiine.