1. Füüsiline näljatunne saabub aeglaselt, vale- ehk pseudonälg seevastu nagu välk selgest taevast.
Kui tunned ennast ühtäkki tohutult näljasena, on suure tõenäosusega tegemist valehäirega. Füüsiline näljatunne hiilib ligi aeglaselt, saates järjest tugevamaid signaale: tühi tunne ülakõhus, kõhu nõrk korisemine ja tugevnenud maitse- ja lõhnaaistingud

2. Füüsiline nälg annab energiat.
Füüsiline nälg on tegelikult hea tunne, isegi kui kaalujälgija jaoks tundub see justkui õudusunenägu. Kui pärast toidukorda võid tunda ennast seedimisprotsessi tõttu loiu või väsinuna, siis näljatunde tekkides oled aktiivne ja ülimalt energiline.

3. Füüsiline nälg on paindlik, valenälja puhul tahad süüa aga üht spetsiifilist toitu.
Kui sa oled tõeliselt näljane, oled avatud paljudele võimalustele. Pseudonälja puhul tundub eriti ahvatlev seevastu üks kindel toit („ma pean saama SEDA torti, nüüd ja kohe!“)

4. Füüsilist nälga on võimalik toiduga kustutada, pseudonälga mitte.
Sul oli kõht jubedalt tühi, sa sõid normaalse või isegi enda kohta suure portsjoni, aga ikka tunned nälga? Suure tõenäosusega ei olnud su kõht päriselt nii tühi midagi.

5. Füüsiline nälg on neutraalne, pseudonälg on aga seotud emotsioonide, stressi ja süütundega.
Valesignaalid üürgavad tihti just stressirohkel ajal, kuigi igasugune emotsionaalne moment võib vallandada tungi midagi süüa. Ärevus? Mmmm, šokolaad. Igavus? Krõpsud, njämm-njämm. Tuleb tuttav ette?

6. Füüsilise nälja puhul on kindel: sa tahad süüa.
Kui sa pead endaga aru pidama, „kas ma peaksin sööma või mitte?“, siis arvatavasti ei ole su kõht tegelikult tühi. Tõelise nälja puhul on kindel, et sa vajad kiiremas korras midagi hamba alla.

Nii lihtne see ongi!

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.