Kunagi kaalus Birgit 57 kilogrammi, kuid rasedusega võttis juurde 30 kilogrammi. Pärast sünnitust aga, kui enamik naisi alla võtab, leiti Birgitil sapikivid ning tervist turgutades ei olnud võimalik kaalu jälgida. Oma „parimatel päevadel“ kaalus Birgit 94 kilo. Kuid nüüd on pilt palju parem, ainuüksi saate ajal võttis naine alla 8 kilo. Äsja avatud veebilehe Kaaluabi.ee toel loodab Birgit tulemust veelgi parandada.

Mis on Sinu elus toimunud pärast Superstaari saate lõppu?
Mul elu on väga palju muutunud. Suurim muutus on vast see, et üha rohkem tuleb mul viibida Tallinnas. (Birgit elab Sangastes. — toim.) Esinemisi on küll olnud Eesti eri paikades, aga salvestamised ja bändiproovid toimuvad ikka Tallinnas. Mul elu on meeletult kiire, aga põnev.

Kas Sul on varem kaalu ja tervisliku toitumisega probleeme olnud?
Olin aastaid ülekaaluline. Kas see kõik just  ebatervislikust toitumisest tingitud oli, ei oskagi öelda, rohkem mitme ebameeldiva asja kokkulangevus. 

Milliseid dieete oled oma elus proovinud? Kuidas mõjus?
Ma olen peaaegu kõike proovinud. Igasuguseid nädaladieete, supidieete jne. Aga ju mul polnud tol ajal eriti püsivust, kaotasin kaalus paar kilo, kuid hiljem tulid need mitmekordselt tagasi.

Kas oled proovinud Kaaluabi teenust? Mida sellest teenusest arvad?
Kaaluabi on suurepärane teenus. Olen nüüd igapäevaselt kõik toidukorrad ja snäkid Kaaluabi päevikusse sisse kandnud ning avastanud nii mõndagi üllatavat.
Sellelt leheküljelt saab väga hea ülevaate oma igapäevasest toitumisest. Vaevalt, et enamus inimesi on teadlikud, kui tervislikult nad päeva jooksul toituvad.

Mis on sinu peamised nõrkused toitumisel?
Ma armastan pastat!

Kuidas hoiad motivatsiooni, et toitumist jälgida?
Käin 2 korda päevas kaalul, nii hommikul kui õhtul, siis näen kohe, kui olen endale liiga palju lubanud.

Kas koos sõbrannaga /sõbraga oleks lihtsam kaalu jälgida? Või on omaette parem?
Ma kunagi proovisin oma sõbrannaga kaalu jälgida, aga sellest ei tulnud midagi välja. Avastasin ,et mingil hetkel tahtsin mina nädalas rohkem kaalust alla võtta kui tema. Ka tervislikust toitumisest ei tulnud meil koos midagi välja. Tundub, et mulle sobib omaette kaalujälgimine paremini.

Kas sulle endale meeldib süüa teha, milliseid toite ja toidukohti armastad?
Paraku mulle eriti ei meeldi süüa teha, kuigi on mõned oma lemmiktoidud, mida valmistan. Õnneks eriline küpsetaja ma ei ole. Ma armastan itaalia ja hiina kööki, lemmik on lõhepasta sinihallitusjuustuga.

Nimeta lugejatele 3 kõige kahjulikumat toiduainet, millest soovitaksid kõigil hoiduda?
Kolm kõige kahjulikumat ainet — sai, majonees, või.

Loetle ka kolm kõige kasulikumat tervislikku toitumisharjumust, mille kõik võiksid omandada?

1. Neli tundi enne uinumist mitte süüa.
2. Miniporgandid kotti (kui näksimise isu tuleb).
3. Joo palju vett :)