Kahtlemata on lihtsaim soovitus alkoholi mitte tarbida, selge see. Kuid mõõdukas alkoholi tarbimine on iga täiskasvanu enda vaba valik ning paljud on tarbimise kasuks ka otsustanud.

Kuidas toimida, et dieet endiselt ladusalt läheks ning kaal kukuks?

Alkohol ise sisaldab küllaltki suurel hulgal kaloreid ning mis veelgi hullem, alkoholi töötlemine on alati keha jaoks prioriteet. Tervise seisukohalt on see hea, sest keha asub koheselt alkoholist lahti saama, et vähendada negatiivseid mõjusid tervisele. Kuid dieeditajatele on probleemiks hoopiski see, et seisma pannakse rasvade ja süsivesikute põletamine.

See aga tähendab, et seni, kuni kehas on alkoholi, hoitakse iga gramm keharasva kinni ning iga sissesöödud gramm pannakse hoogsasti tallele.

Selleks, et olukorda dieeditajatele veidi paremaks muuta, tasub proovida järgmisi võtteid:

  • Sööge oma päevane planeeritud rasvade ja süsivesikute kogus mitu tundi enne alkoholi tarbimist. Rasvade koguse võiksite pooleks lõigata.
  • Alkoholi tarbimise ajal sööge ainult valgurohkeid toiduaineid, kus puudub rasv. Samuti üritage vältida süsivesikuid.
  • Eelistage süsivesikutevaeseid alkoholijooke.

Asja loogika on väga lihtne:

  • Alkoholi tarbimise ajal süüakse vaid valgurohkeid toite, sest kehal on äärmiselt raske, praktiliselt võimatu, teha valkudest keharasva.
  • Samuti rahuldavad valgud hästi nälga ning aitavad paremini säilitada ka lihasmassi.
  • Elutööks vajalik energia saadakse samas alkoholi põletamisest. Kuna rasvad toidus puuduvad, siis otseselt keharasva lisanduda ei saa. Kui puuduvad süsivesikud, siis ei ole ka seda ohtu, et neid tallele pannakse ning üleliigne rasvana salvestatakse.

Kordan ühe korra siiski veel, et parim lahendus on alkoholi üldse mitte tarbida!