Sööma panevad meid igasugused muudki asjad: stress, igavus, väsimus, elevus….ja just nende emotsioonide tõttu söömine ongi see, mis meid paksuks teeb. Kuna me sööme igal ajal ja oma keha tegelike vajaduste peale mõtlemata, koostaski Cohen näljaskaala, et inimestele selgeks teha, millal tegelikult on õige aeg söömiseks ja millal tuleks endale muud meelelahutust leida või oma emotsioonidega tegeleda.

Dieediskaala

0 — Nälga suremas. Kõht kisub krampi

1 — Näljane nagu hunt. Nõrk ja pea käib ringi.

2 — Väga näljane. Tuju on paha ja energiat ei ole.

3 — Mugavalt näljane. Ideaalne aeg millegi põske pistmiseks.

4 — Isutab. Kõht hakkab tühjaks minema. Võiks süüa.

5 — Neutraalne. Kõht ei ole ei täis ega tühi.

6 — Hakkab täis saama, kergelt täis.

7 — Mõnusalt täis, aeg söömine lõpetada.

8 — Üpris täis.

9 — Ebamugavalt täis.

10 — Kurguni täis, sõid liiga palju, enesetunne halb.

Vahemik 3-7 on see, kus peaksid suurema osa päevast olema. Suuremad numbrid on juba halb, väiksemad samuti üsna ebameeldivad, sest kui kõht on liiga tühi, on väga lihtne üle süüa. Ideaalne on süüa vahemikus 3-5, kui tunned end veel hästi ja mugavalt. Ühelt astmelt teisele liikumine võib käia väga kiiresti, nii et kui sa kolmanda punkti ajal mõtled, et aega veel on ja sööd siis, kui oled oma projekti lõpetanud, võid tunni pärast juba minestama hakata. Coheni soovitus on: jälgi end päeva jooksul hoolikalt, söö, kui oled kolmandas punktis ja lõpeta seitsme peal. Nii on ideaalkaalu jõudmine väga lihtne!