1. Pealehakkamine
Julge pealehakkamine on pool võitu — seda teame me ju kõik! Inimesed, kes ütlevad iga päev, et „homme alustan“, ei saa kunagi oma töö vilju nautida. Esimene samm on igal juhul see otsustav samm.

2. Pühendumus
Pealehakkamisest kahjuks üksi ei piisa, sest kaalulangetamine on aeganõudev protsess. Kes oma tagumiku ühel päeval trenni minemiseks diivanilt püsti ajab ning tervislikult toitub, peab seda ka järgmised nädalad/kuud/aastad tegema, et tulemusi näha.

3. Positiivsus
Kaalualandamine pole kerge ülesanne. Et sellel teekonnal säilitada rõõmus meel, on vajalik positiivne ellusuhtumine. Samuti ei tasu igat tagasilööki liiga tõsiselt võtta, sest nii ei ole ju üldse võimalik elu nautida!

Kui neid punkte eraldi analüüsida, on võimalik ehk ka aru saada, millised on kellegi tugevad ja/või nõrgad küljed. Näiteks minu puhul on pühendumus see, millest jääb tihtipeale puudu. Ma lihtsalt ei ole piisavalt järjepidev, et mitu kuud järjest toidupäevikut pidada.

Heidi kirjutab Kaaluabis tervislikust toitumisest ja sportlikust eluviisist. Kui soovid tema kohta rohkem teada, külasta tema blogi aadressil http://heidi.tarkpea.ee.