Mäletad seda, kuidas su ema ja vanaema üritasid sundida sind rohkem juurvilju tarbima? No vot, oled sa mõelnud, et ehk oli neil õigus? Et juurikad teevadki su tervisele head?

Mille, pagana, pärast need siis nii kasulikud on? Esiteks on juurviljad väga kalorivaesed, seega võid neid rahus mugida. Paljud toitumisnõustajad soovitavad üht: kontrolli loomset päritolu toidu koguseid, kuid jäta meelde, et “vabavaraks” on alati kurk-tomat, suvikõrvits, jääsalat jms. Ehk teisisõnu võid sa neid nii palju näost sisse ajada, kui süda lustib.

Teiseks sisaldavad juurikad väga vähe süsivesikud. Õigemini koosnevadki need suuremas osas veest. Kuna sa pead aga nende närimisega siiski tegelema, sööd sa kokkuvõttes ikkagi vähem kui plaanisid.

Muide, juurvilju võib tarbida ükskõik millal, nii vahepalana kui hommikusöögi kõrvale. Kui sa ei suuda alguses iga toidukorra ajal neid süüa, alusta tasapisi nende menüüsse kaasamisega. Küll sa näed, kuidas ajapikku enesetunne paraneb ja lisakilod kaovad. Seejuures ei pea sa kunagi nälga tundma, nagu mõne karmi dieeti puhul.

Allikas: PopSugar