• Ainult mitte fitness! Ainuüksi mõttest, et sul tuleb minna spordisaali või aeroobikasse, kaob igasugune soov end vormi saada. Vali siis enda jaoks selline aktiivne tegevus, mis sulle ka rahuldust pakub. Võid näiteks oma koeraga pikki jalutuskäike teha või... tantsida. Igasugune füüsiline koormus, eriti värskes õhus, on sinu figuurile vägagi kasulik.
  • Ära viska homse varna. Kui sul on vaja maha võtta paar kilo, muuda veidi oma tavalist menüüd. Jäta välja magus ja jahutooted, vähenda portsjoneid. Tee seda kohemaid! Kui hakkad kaalust alla võtma „esmaspäevast“, „homsest“ või „pärast sünnipäeva“, siis võtad enne konkreetset dieedi alustamise päeva veel mõned kilod juurde. Seega, ära siis patusta süües ja pidutsedes enne eelseisvat näljaperioodi.
  • Söö sageli. Ära usu, kui sulle öeldakse, et mida harvemini sa sööd, seda kiiremini kaalust alla võtad. Nälgides kaotad kiiresti vett, mitte aga rasva. Planeeri endale viis toidukorda päevas. Kolm tugevamat söömist ja kaks oodet. Ära unusta, et dietoloogide arvamust mööda on toit igasugune toiduaine. Seega arvestatakse ootena ka sellised „pisiasjad“ nagu õun või klaas mahla.
  • Ka kergetes toiduainetes on kalorid.Light“ märgiga toidud aitavad alla võtta, kuid vaid tingimusel, et sa ei kompenseeriks oma kalorivaegust kahekordse portsjoniga. Märge „light“ ei tähenda veel, et toit sisaldab vähem kaloreid. Mõned tootjad annavad selle märgistusega teada, et antud tootes ei ole suhkrut, vaid on suhkruasendaja Kaloreid on neis sama palju kui tavalistes toodetes, kuid neid võivad süüa suhkruhaiged.
  • Joo rohkem. Vesi on dieedi puhul väga tähtis element. Sama vajalik kui teised toiduained. Hea oleks juua päevas 1,5 – 2,5 liitrit gaseerimata vett. Selline kogus kiirendab organismi puhastamist. Kui sulle ei meeldi mineraalvesi, võid selle osaliselt asendada punase, rohelise või valge teega.
  • Kiudained on väga olulised! Need on ühed tähtsamad liitlased kaalust alla võtmisel. Kiudaineid sisaldavad puuviljad, kliid, leib ja jämejahvatusega jahust makaronid. Et alla võtta, tuleks tarvitada päeva jooksul vähemalt 35 g kiudaineid.
  • Söögiajad. Kõige tähtsam allavõtmist kergendav võte on regulaarne söömine. Kui kahe toidu vahele ei jää rohkem kui 3-3,5 tundi, siis sa ei tunne nälga. Seega ei teki kiusatust süüa midagi „keelatud nimekirjast“.

Allikas: Planeta Ženštšinõ