Figuurisõbralikke lihavõtteid! Kergeid retsepte pühadelauale
Kerged kevadpühad
Pidude eesmärgiks on rõõmus koosviibimine ja iga peoperenaine soovib loomulikult pakkuda parimat. Seda nii seltskonna kui toidu mõttes.
Erinevate pirukate ja kookide keskel paneb kaal muretsema iga kolmandat ülekaalulist eestlast- seega iga kolmandat sinugi külalistest. Seega on suurim külalislahkus pakkuda kevadistel pidudel kergemaid, lahjemalt valmistatud hõrgutisi, et keegi ei tarvitseks koju minna masendunult ja murdunult.
Lihavõttepühade toidulaual on traditsiooniliselt muna ja kohupiimatoidud, samuti sink, mis kõik kuuluvad ka figuuriga sõbrutseja menüüsse.
Eraldi võttes on need tervislikud ja vajalikud toiduained, kuid millest pühadetoitu valmistades võib saada ülirammusa magusroa. Kõik ju teavad maitsvat kuid rammusat klassikalist pashat.
Selleks, et garanteerida kerged kuid maitsvad kevadpühad Sulle ja Sinu sõpradele, annavad figuurisõbrad mõned retseptid kergematest kookidest ja küpsetistest.
Lisaks toitudele peaks kevadpühade ajal pühadehõngu suurendama munade värvimise ja laua kaunistamisega.
4 sl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
125 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
400 g 0,1% kohupiimapastat torus (ALMA)
50 g 50% margariini v 30 g võid
1 klaas punaseid ja/või musti sõstraid või muid marju (sügavkülmiku tagavaradest)
2 sl suhkrut
Vahusta munad suhkru ja vaniljesuhkruga hästi tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde jahu, tõstes-segades taigent vaikselt alt üles. Lisa kohupiimapasta ja jahtunud margariin ettevaatlikult segades. Kalla plaadile ja jaota peale suhkrustatud marjad. Küpseta ahjus umbes 30 minutit. Soovi korral võid ahjust välja võttes peale sõeluda pisut tuhksuhkrut. Maitseb süüa koos külma piimaga.
6 portsjonit
Tarretis:
120 ml 12% Flora vanilla vahustatavat vaniljekastet
2 sl rosinaid
4-5 (60 g) kuivatatud aprikoosi
1 apelsin
1 sl apelsinimarmelaadi
2 sl suhkrut
300 g rasvata kohupiimapastat
50 g 14% maitsestamata toorjuustu
100 ml apelsinitäismahla
2. Aseta želatiinilehed rohkesse külma vette umbes 5 minutiks ligunema.
3. Vahusta jääkülm vaniljekaste. Leota rosinad ja tükelda aprikoosid. Koori apelsin ja lõika väikesteks kuubikuteks. Sega rosinad, aprikoosid ja apelsinitükid vaniljevahu sisse. Lisa ettevaatlikult segades apelsinimarmelaad, suhkur, kohupiim ja toasoe toorjuust.
4. Kuumuta apelsinimahl. Pigista pehmenenud želatiinilehtedest liigne vesi välja ja sega kuuma mahla sisse. Jahuta mahlasegu.
5. Lisa želatiini-mahlasegu puuvilja-kohupiimasegusse peene joana pidevalt segades. Vala mass kaussi apelsiniviilude peale. Lase külmas tarduda mõni tund või järgmise päevani. Kummuta serveerimisvaagnale.
16 tükki
1 mugulsibul
1 kimp rohelist sibulat
1 tl õli
260 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 sl hakitud peterselli, 1 sl hakitud murulauku
soola, pipart
1 muna
80 ml õli
150 g kuni 14% ürdimaitselist toorjuustu
85 ml petti
3 sl mineraalvett
1 tl väherasvast margariini
Määri muffinivorm margariiniga, tõsta taigen vormi ja küpseta eelsoojendatud 180kraadises pahjus keskmisel siinil umbes 25 minutit.
4 portsjonit
1 klaas maitsestamata jogurtit
poolest sidrunist riivitud sirdunikoort
soola, pipart
1 punane, 1 kollane ja 1 roheline paprika
2 varsselleri vart
4 tomatit
100 g krevette
kimp rukola salatit
Lõika väikesteks tükkideks paprikad, sellerivarred ja tomatid. Sega juurde krevetid.
Kalla üle jogurtikastmega ja lase salatil 15 minutit külmkapis
tõmmata. Rebi tükkideks väike kimp rucola salatit ja sega see enne serveerimist salatisse. Aseta igale portsjonile peale munasektorid.
Maitsvaid ja figuurisõbralikke kevadpühi!
Sinu figuurisõbrad!