Kuidas siis tõmmata piir sellele arutule näksimisele, mis on meie keha jaoks nii kahjulik?

Kõige mõistlikum oleks muidugi koju üldse mitte osta kõiki neid ahvatlevaid maiustusi, krõpse ja muid toite, millest sa ei suuda niisama mööda kõndida. Kui sul on need aga juba "igaks juhuks" ostetud ja sa soovid, et need kestaksid su kodus kauem kui nädal aega, siis on kasulik õppust võtta järgnevatest nippidest:

Püüa aru saada, mis see on, mis paneb sind nii palju sööma

Tööstress? Igavus? Liigne snäkkide kättesaadavus? Tööstressi ja igavusega saab ka muudmoodi tegeleda, näksimine tekitab ainult ülekilosid, stress ja igavus jäävad alles. Kui sind häirib, et näksid on kogu aeg nähtaval kohal, siis tõsta nad kuskile mujale.

Kui tunned vajadust näksida, leia endale mõni muu tegevus

Näiteks lahenda ära üks ristsõna või kõnni toas mitu tiiru. Aitab ka vee joomine, kui tunned, et kõht on tõesti tühi, aga näiteks lõunasöögiaeg ei ole veel kätte jõudnud.

Teadvusta endale, et sul on probleem

Kui sa ütled endale kõva häälega välja, et oled harjunud igavusest mõttetult näksima, siis on ka suurem tõenäosus, et järgmine kord, kui haarad kommipaki järele, tuleb sul meelde, et see on harjumus ja sa tegelikult ei tahagi hetkel magusat.

Hoia ebatervislikke snäkke köögikapis peidus

Näksimisel ja näksimisel on vahe. Oma töölaua peal kodus võid ju ikka hoida köögivilju, pähkleid ja puuvilju. Vahepeal võid lubada endale ka komme, krõpsu ja šokolaadi, aga tee seda mõistlikult.

Allikas: Daily Mail