Kuna minu kehakaal tõusis peale sünnitust, siis arst määras lisaks mitmetele teistele analüüsidele nagu kilpnäärme talitus, maksanäitajad jpm, ka hormonaalsete näitajate analüüsid. Neid analüüse ootan kõige rohkem. Hormonaalsed muutused organismis selgitaks seda, miks ma ei suuda ise kaalus alla võtta ja võibolla on vaja teha veel mingeid erisamme lisaks tervislikule toitumisele, et kaal langema hakkaks.

Kuna ma ise üksinda ei oska analüüsi vastustest ilmselt midagi asjalikku välja lugeda, siis õnneks on paketi sees ka arsti järelkonsultatsioon. Võib kokku leppida uue kohtumise arstiga või hoopis telefonikõne. Mina saan siis kõne. See on minu meelest väga mugav variant. Üldse jättis kogu Synlabi külastus mulle väga hea mulje. Kõik käis kiirelt, valutult ja professionaalselt. Ootan tulemusi huviga.

Sel nädalal kohtusin lõpuks ka oma isikliku toitumisnõustajaga ja analüüsisime siis minu toidupilte. Toitumispäeviku täitmisega võrreldes annab kõik ausalt üles pildistamine oluliselt parema ülevaate sellest, kui palju toitu sa päriselt ka iga päev ära sööd. Minu meelest on see pildistamine üks geniaalne asi! Hämmastav, kui kiiresti inimesed harjuvad uute asjadega. Nüüd on mul see pildistamine nii käpas, et pildistan ka kõik oma vee joomised üles. Soovitan soojalt.

Kõige rohkem kartsin, et pean järsku loobuma kohvist, aga õnneks ei pea. Tuli välja, et tegelikult ei ole ma üldse nii suur kohvijooja kui ma ise arvasin. Lõpuks aga panime paika ka mõned eesmärgid ning tegelikult ei olegi midagi kontimurdvat. Oluline on jälgida, et ma söögikordade vahel ei sööks rohkem midagi, s.t. et päevas oleks 4 söögikorda, et saaksin piisavalt kiudaineid, et uneaeg oleks piisav ja veidi tõstame ka liikumisaktiivsust. Arvan, et minu jaoks saab olema kõige raskem snäksidest loobumine ja 4 söögikorraga päevas hakkama saamine. Kuidas see mul õnnestub, sellest saan siis juba järgmisel nädalal täpsemalt kirjutada.

Igal esmaspäeval käin nüüd ka toiduklubi “Toiduga sõbraks” kokkusaamisel ja mulle seal ikka no nii meeldib. Seekord tehti meile mustade läätsedega, kalaga ja rohelisega salat, mis oli superhea. Ma ise ei oleks eluilmas selle peale tulnud, et sellised asjad üldse kokku segada. Teiseks käisid meil külalised kalakasvandusest oma kalatooteid tutvustamas ja me saime neid kõiki maitsta. Minu uus lemmik on kalamari. Varem see mulle ei meeldinud, aga tegelikult ei olnud ma lihtsalt seda õiget kraami saanud. Seekord sain ka toiduklubile kasulik olla ja ise käed külge lüüa.
Veel sain teada toiduklubis, et kui organismis ei ole piisavalt kiudaineid, siis ongi selline tunne, et tahaks kogu aeg midagi närida. Minul ilmselgelt on kiudainete põud, aga toitumisnõustaja ütles, et kui tõstan juurviljade osakaalu oma toidus ja kasutan täisteratooteid, siis peaks kõik paika loksuma.

Minu eesmärgiks on siis programmiga kaotada kokku 20 kg, mis on tegelikult täiesti reaalne. Samas aga kui toitumisnõustaja ütles, et võtame esimeseks väiksemaks eesmärgiks kaotada 5 kg, siis see sobis mulle palju paremini. Tundus lihtsalt palju reaalsem. Minu algkaal oli 112.7 kg, teisel kaalumisel kaalusin 112.3 kg. Minu kodukaal muidugi nii suuri numbreid ei näidanud ja selle järgi olen kaotanud tänaseks juba ka lausa 2 kg :), seega mulle meeldib hetkel minu kodukaal hoopis rohkem, aga jaanuaris peaksin olema siis ikkagi 5 kg kergem. Kui ma jõulud ja aastavahetuse üle elan.

Enda sünnipäeval ja firma jõulupeol olin ma eelmine nädal nii tubli, et sõin ainult ühe kringlitüki.