Hormoonid mõjutavad meie tuju kõrval ka meie kehakaalu. Melatoniin, mida toodab keha ise, aitab kehakaalu ja vererõhku kontrolli all hoida, ning võib suisa südameinfarkte ära hoida.

Sellistele järeldustele jõudsid Granada ülikooli neuroloogiateadlased rottide peal tehtud katsete põhjal. Suhkruhaigetel rottidel, kellele uuringu vältel melatoniini süstiti, vähenes rasvumisjuhtude ja südamehaiguste arv.

Melatoniini saab ka toidust
Melatoniini eeliseks teiste hormoonide ees on fakt, et seda ei pea tingimata tablettide kaudu manustama, vaid keha toodab hormooni magades ise. Te ei pea seepärast veel terve päeva magama, sest imehormooni sisaldavad ka erinevad puu- ja köögiviljad ning vürtsid. Hormooni taset organismis tõstavad näiteks köömned, mandlid,  saialilleseemned, koriander ja kirsid. Melatoniin vähendab veres sisalduvate rasvainete (kolesterool ja triglütseriidid) hulka. Rasvained on ohtlikud, sest võivad põhjustada ummistusi arterites.

Kliinilised uuringud ootavad veel ees
Järgmiseks on teadlastel kavas uurida, kas rottide peal tehtud katsete positiivsed tulemused on inimorganismile ülekantavad.

Allikas: Medical News Today