Selle aja jooksul koges ta mitmeid terviseprobleeme ja 20-aastaselt diagnoositi noorel naisel liigesepõletik ning 22-aastaselt sai ta teada, et tal on polütsüstiliste munasarjade sündroom.

Alles 2015. aasta lõpus otsustas Taylor, et on aeg midagi muuta. Tema kaalunumber oli hakanud ta tervist mõjutama rohkem kui ühel viisil — ta põlved valutasid, nahale tekkisid punnikesed ja ka menstruatsioon oli muutunud ebakorrapäraseks.

“Kui su tervis pole korras, on väga raske jõusaali minna. See on palju raskem, kui inimesed oskavad ette kujutada,” rääkis ta.

Lõpuks otsustas Taylor sundida end liigutama, aga ta võttis seda rahulikult. “Kui ma seda teekonda alustasin, kõndisin 30 minutit päevas mööda oma kodu ringi,” meenutab naine.

Ajaga ta enesekindlus kasvas ja nii ka trennide arv. Sealt edasi läks Taylor 4-5 korda nädalas rattasõidu tundidesse ja kaotas viie kuuga peaaegu 23 kilo. “Teadsin, et nüüd on aeg lisada veel erinevaid trenne oma igapäevasesse rutiini, mistõttu läksin ka Zumba tundidesse ja tegin jõutrenni,” lisab ta.

Selleks, et efekt oleks veelgi tugevam, vaatas Taylor üle ka oma menüü. Kuna ta on hõivatud nii töö kui ka kooliga, vajas ta kogu abi, mis võimalik oli ja nüüd valmistabki tema toidud üks kohalik ettevõte ning see võimaldab naisel tervislikult toituda.

2016. aasta detsembriks oli Taylor kaotanud uskumatud 46 kilo. Pärast seda, kui ta läks möödunud aasta oktoobris lahku oma kallimast, kellega nad olid seitse aastat kihlatud olnud, lisandus taas üheksa kilo, mille kaotamise nimel naine nüüd vaeva näeb. Lisaks soovib Taylor kaotada veel 22 kilo.

Kuigi Taylori teekond on kaugel sihtpunktist, on ta märganud suuri muutusi oma tervislikus seisundis ja enesetundes. “Enne kaalu kaotamist kogesin pidevalt liigesvalu vasakus põlves ja kannatasin polütsüstiliste munasarjade sündroomi all,” väidab ta. “Täna ma enam neid probleeme ei tunne ja saan elada paremat elu, mis on imeline.”

Taylor tunnistab, et kõige suuremat rolli tema kaalukaotuse puhul mängib õige mõtlemine ja oma elu muutmisele (mitte ainult kaalule) keskendumine. Kolm asja, mis on tema sõnul kaalu kaotamiseks kõige olulisemad, on realistlikud eesmärgid, hoolivad lähedased ja endale sobivate tegevuste leidmine.

Allikas: Good Housekeeping