Uuringus osalejad pidid vastama küsimusele: “Mitu korda oled sa viimase 30 päeva jooksul end halvasti tundnud näiteks stressi, depressiooni või muude vaimse tervise probleemide tõttu?” Samuti küsiti nende sissetuleku ja füüsilise aktiivsuse kohta. Vastajad said valida koguni 75 erineva füüsilist pingutust nõudva tegevuse kohta — muru niitmisest, lapsehoidmisest ja kodutöödest raskuste tõstmise, rattasõidu ja jooksmiseni.

Need, kes regulaarselt trenni teevad, on õnnetud umbes 35 päeva aastas. Laiskvorstidel, kes treenida ei viitsi, on murepäevi 18 võrra rohkem.

Lisaks sellele avastasid uurijad, et aktiivsed treenijad tunnevad end enam vähem sama hästi kui inimesed, kes trenni ei tee, aga kes teenivad keskmiselt 25000 dollarit aastas.

See aga ei tähenda, et mida rohkem treenid, seda õnnelikum oled. Ideaalne on treenida 3-5 korda nädalas 30-60 minuti kaupa. Kui rohkem pingutad, võib see sulle kurvalt kätte maksta — uuring näitas, et ületreenijad ehk need, kes said füüsilist koormust rohkem kui kolm tundi päevas, olid õnnetumad kui need, kes trenni ei teinudki.

Ja veel selgus, et meeskonnasport on vaimsele tervisele kasulikum kui individuaalalad.