Tervislike toiduainete söömine annab aga jõudu kogu päevaks ja ennetab ülesöömist järgmiste toidukordade ajal.

Siin on 12 toiduainet, mida võiksid lisada enda menüüsse:

Munad
Munad on kõrge valgusisaldusega ja sisaldavad mitmeid olulisi toitaineid. Lisaks tekitavad need täiskõhutunde ja nii tarbid päeva jooksul vähem kaloreid.

Kreeka jogurt
Kreeka jogurt sisaldab samuti palju valku, vähendab söögiisu ja aitab kaasa kaalu langetamisele. Mõned neist sisaldavad ka kasulikke probiootikume.

Kohv
Tassike kohvi on ideaalne viis päeva alustamiseks. Selles sisalduv kofeiin parandab tuju, teravdab vaimu ja kiirendab ainevahetust.

Kaerahelbed
Kaerahelbed sisaldavad kiudaineid, mis alandavad kolesteroolitaset ja tekitavad täiskõhutunde. Lisaks sisaldavad kaerahelbed ka antioksüdante.

Tšiiaseemned
Need kiudainerikkad seemned sisaldavad antioksüdante, mis vähendavad põletikke ja haigestumise riski.

Marjad
Marjad on kiudainerikkad ja sisaldavad vähe kaloreid. Lisaks leidub neis antioksüdante, mis aitavad vähendada haigestumise riski.

Pähklid
Pähklid on täitev ja toitainerikas toiduaine, mis vähendab südamehaiguste riski ja parandab veresuhkrutaset.

Roheline tee
Sel on tervisele mitmeid kasutegureid. Nimelt sisaldab roheline tee antioksüdanti EGCG, mis on kasulik nii ajule kui närvisüsteemile.

Puuviljad
Puuviljad on heaks vitamiinide, kaaliumi ja kiudainete allikaks. Lisaks sisaldavad ka puuviljad haigestumise riski vähendavaid antioksüdante.

Linaseemned
Linaseemned aitavad kaasa täiskõhutunde tekkimisele, parandavad insuliinitundlikkust ja aitavad veresuhkru taset kontrolli all hoida.

Kodujuust
Kodujuust on kõrge valgusisaldusega, täidab hästi kõhtu ja kiirendab seedimist.

Hommikusöögi söömine või söömata jätmine on igaühe personaalne valik. Kui aga hommikusööki süüa, siis püüa tagada, et annad kehale vajalikke toitaineid ja energiat kogu päevaks.

Allikas: liigume.ee