Emaduse pühitsemiseks ja loomise ürgse energiaga kontakti saamiseks on erinevaid viise. Joogas kasutatakse selleks mantraid ehk väega loitse. Mantrad on sanskriti- või gurmukikeelsed.

Üks ilusamaid emadust pühitsevaid mantraid on kundalini jooga Adi Shakti mantra. Räägitakse, et Yogi Bhajan (tema avalikustas kundalini jooga saladused läänemaailmale) andis selle mantra spetsiaalselt naistele, öeldes: “See mantra vormib teist naise. Ja naisel on vaja tema enda Shaktit (väge), keegi teine ei saa seda talle anda. Sellest piisab, et ebaõnn teid maha jätaks. Naine ei ole sündinud kannatama, tal on vaja tema enda väge.”

Adi Shakti mantrat loitsides oleme Püha Emaga (Divine Mother) ühel võnkesagedusel ning saame osa tema kaitsvast ja loovast energiast. Mantra aitab vabastada hirme ja täita unistusi. Adi Shakti on pühendatud ka tulevastele emadele ja sellega tähistatakse hinge saabumist loote kehasse raseduse 120. päeval.

Adi Shakti mantrat saab kuulata siit: 

Järgmine mantra, mida sooviks emadepäeva puhul tutvustatada, on mantra nimega MA.

Ma on ääretult lihtne ja võimas mantra, mis koosneb ainult ühest silbist: MA. Ma tähendab gurmuki keeles jumalik, taevalik, meie kõigi ema.

Seda mantrat korratakse ikka uuesti ja uuesti, et saada kontakti meie kõigi ema olemusega.

Sõnal “Ma” on eesti keeles mitu tähendust, seda võib venitatult mõista kui planeeti Maa (keso n meie kõigi ema, toites meid viljadega), iseenda kohta kasutatavat “mina ehk ma’d’” ja ka osana sõnast ema.

Ma mantrat saab kuulata siit: 

Ja lõpetuseks sooviks lisada ühe kauneima ristiusu palve: Ave Maria. Ave Maria võlub samuti oma lihtsuses. Palve sõnad väljendavad tänu, kaastunnet ja pühendumust, mille kehastus on Neitsi Maarja. See palve õnnistab ja rahustab.

Ave Mariat (Andrea Bocelli esitluses) saab kuulata siit: 

Ilusat emadepäeva kõikidele praegustele ja tulevastele emadele!

See artikkel on inspireeritud järgmisest allikast: www.spiritvoyage.com

Vaata lähemalt: www.joogafestival.ee