Äsja ilmunud raamat „Jooksmise ABC naistele” selgitab, miks just nimelt naised regulaarselt jooksma peaksid.

  1. Jooksmine kaitseb rinnavähi eest: aktiivsete naiste keha toodab vähem östrogeeni, mis omakorda vähendab ohtliku kasvaja tekkimise riski.
  2. Liikumine parandab vereringet organismis, mõjutades ka suguorganeid. Lisaks sellele toodab liikuv keha hormooni, mis tõstab naiste seksuaalenergiat. Ühe USA uuringu tulemused näitasid, et neljandik treenivatest naistest kogevad varasemaga võrreldes rohkem orgasme.
  3. Paljudele naistele teeb muret koletu apelsininahk. Võta teadmiseks, et mida rohkem lihasmassi sa joostes oma reitele ning kõhule kasvatad, seda kiiremini apelsininahk kehalt kaob. Naha üldpilt paraneb märgatavalt, sest kaovad ka tursed.
  4. Jooksmine tõestab, et saab ka ilma ilukreemide ja plastilise kirurgiata. Kes jookseb, näeb ilusam ning noorem välja, sest igapäevane sörkjooks aeglustab loomulikku vananemisprotsessi. USAs läbi viidud uuring kinnitas, et treenitud keha näeb kuusteist aastat noorem välja.
  5. Jooksmise mõju nö päevade ajal on küll paljuski individuaalne, kuid pigem on mõju positiivne. Jooksmine võib leevendada valusid alakehas ja kõhus.
  6. Raseduse ajal ei maksa treenimist peljata, sest mis on hea emale, on ka hea lapsele. Rasedate tüüpilised hädad nagu seljavalud ja iiveldus, kaovad joostes märkamatult. Aktiivsete naiste lapsed on esimestel elukuudel haigustele vähem altid. Rasedatel tuleks treenimisega siiski tagasi hoida ning treeningute osas oma arstiga konsulteerida.
  7. Kolmekümnendast eluaastast alates hakkab meie luutihedus langema, tõstes võimalike luumurdude riski. Eriti riskialtid on naised menopausijärgselt. Musklid stimuleerivad luukasvu, muutes luud igasuguste murdude vastu resistsemaks. Kõige efektiivsem viis lihaseid kasvatada on käia jooksmas.
  8. Jooksmine teeb õnnelikuks! Joostes vabanevad õnnehormoonid, mis laevad organismi positiivse energiaga. Õnnehormoon tõrjub muremõtted peast, aidates menopausiga kaasneva depressiooni vastu võidelda.

Allikas: