Jõusaalis treenivad inimesed üksteisele väga lähedal asudes. Jah, ka kontoris võime me üksteise lähedal töötada, aga kuna õhus pole nii palju niiskust, siis haigusetekitajad siiski nii meeletult ei levi kui treeningsaalis.

Kuna treeningsaalides töötavad alati ventilaatorid, et õhku kuivatada-jahutada, siis on asi veelgi hullem. Nimelt inimese välja aevastatud viirustel-bakteritel on kombeks õhku piisakestena “rippuma” jääda, kuid kui õhk kogu aeg liigub, siis satuvad nad absoluutselt igale poole. Nii et võib täiesti kindel olla, et treeningsaalis saad igasuguseid haigusetekitajaid pidevalt tohututes kogustes sisse hingata.

Aga mida teha? Ega polegi midagi teha, treenida on ju vaja ning aasta läbi seda õues teha paljud ei soovi. Eksperdid soovitavad siiski treenida võimalikult palju vabas õhus.

Treeningsaalis saad teha nii palju, et kanda alati kaasas antibakteriaalseid salvrätikuid ja pühkida masinad enne kasutamist üle ning pesta ka tihti käsi. Mitte mingil juhul ei tohi ka kätega nägu — eriti suud — katsuda.

Allikas: Daily Mail