Puhka

Ei ole mingit vahet, kas lendad Tahitile või tõmbad telgi kodus diivani kohale püsti, kuid on oluline, et tood oma rutiini vaheldust ning vaatad elule uuest vaatenurgast.

Vabanemine neljast kilost soodustab viljakust

Suurbritannia Sheffieldi ülikoolis läbi viidud esialgne uurimustöö näitab, et vaid viie protsendi (umbes nelja kilo) võrra väiksem kehakaal parandas ülekaalulistel naistel emaka verevarustust 19 protsendi võrra. See stimuleerib märkimisväärselt ovulatsiooni ning suurendab rasestumise võimalust.

Vabanemine viiest kilost leevendab valusid

Ameerika arstide kolledži väitel vähenes 68 kilo kaalunud naistel, kes võtsid maha umbes viis kilo, põlve osteoartriidi (liigesepõletiku vorm) oht 50 protsendi võrra. „Iga üleliigne kehakaalu kilo tähendab kõndimise või jooksmise ajal pooleteise kuni kolme kilo raskust lisakoormust Teie põlvedele — see on koormus, millele põlved vastu ei pea,“ kõneleb uurimuse juhtiv teadlane David T. Felson (MD). „Kaalulangetamine võib kahju ära hoida.“

Vabanemine seitsmest kilost kaitseb südant

Ülekaalulised inimesed, kes võtsid kaalust alla seitse või enam kilo, vähendasid hüpertooniatõppe haigestumise ohtu tervelt 28 protsendi võrra. „Kaalulangus vähendab survet veresoontele, mis omakorda vähendab koormust südamele,“ selgitab Bostoni ülikooli arstiteaduskonna dotsent, teadusdoktor Lynn Moore.

Vabanemine üheksast kilost hoiab ära rinnavähi

USAs Minneapolises asuvas Minnesota ülikoolis läbi viidud uurimuse tulemused näitasid, et ülekaalulistel naistel, kes alandasid kehakaalu üheksa kilo võrra, vähenes rinnavähi oht 19 protsendi võrra. Rasvarakud toodavad üleliigset östrogeeni, mis võib põhjustada vähirakkude vohamist.

Või võta natuke kaalus juurde ja ela kauem

USA meditsiiniajakirjas Journal of the American Medical Association täheldatakse, et alakaalulistel naistel, kelle kehamassi indeks jääb alla 18,5, on võrreldes ülekaaluliste naistega suurem oht surra mitte vähktõve ega ka südamehaiguste, vaid näiteks kopsupõletiku, traumade või Parkinsoni tõve tagajärjel. Kui oled liiga kõhn, ei pruugi sinu toitainete varud olla piisavad, et keha suudaks haigustest paraneda.

Allikas: www.self.com