Ainevahetuse kiirust ja meie organismi kaloritasakaalu mõjutab ka igapäevane liikumine, kuid sellegi mõju väheneb kehakaalu vähenedes iga päevaga pisut. Kergem kaal tähendab, et enese liigutamine nõuab kehalt vähem pingutust.

Proovi näiteks võtta selga 5-kilone seljakott ning marsi sellega trepist üles. Korrates hiljem sama tegevust ilma seljakotita, tunned koheselt, et pingutus on palju kergem.

Öeldakse, et iga kehakaalust kaotatud kiloga langeb kaloripõletus füüsilise tegevuse juures 3-4 protsendi võrra. Arvestades selle kaloriteks ümber, võib öelda, et kui oled 5 kilogrammi kergem, väheneb keha päevane energiavajadus varasemaga võrreldes 50 kalori võrra, pluss 50-100 kalorit iga füüsilise aktiivsuse tunni kohta.
Kuna kehakaalu langusega langeb ka kaloripuudujääk, mis aitas kaasa kiirele kaalulangusele, ei lähe edasine kaalulangetamine tavaliselt enam sama libedalt.

Ainevahetuse aeglustumist kaalu vähenemisel ei ole võimalik takistada. Küll on aga võimalik olukorrast parim välja pigistada, suurendades füüsilist aktiivsust ning vähendades kaloritarbimist. Arvesta iga kaotatud viie kilo kohta täiendavalt 15-20 minutit füüsilist aktiivsust päevas. Teine võimalus on vähendada igapäevast toidu hulka, mis võrduks vastavalt ühe leivaviilu, 3-4 puuvilja või 125 grammi kartulitega päeva kohta. Neid nõuandeid järgides väheneb kaloripuudujääk ning saad jätakata soovitud kaalulangusega.

Allikas: Iform.se