Leia treeningukaaslane
Selleks sobib elukaaslane, hea sõber või töökaaslane. Koos jooksmine on motiveerivam ning kaaslast silmas pidades on raskem halva vabandusega välja tulla, kui jooksmine üksnes viitsimise taha jääb. Võite näiteks kokku leppida kokkuleppe rikkumise eest trahvi.

Vali jooksmiseks kindlad päevad
Kõige parem on joosta kolm korda nädalas, jättes iga korra vahele vaba päeva. Oluline on leida sobiv aeg, millega tuleb edaspidi plaane tehes ka arvestada.

Sea endale pikaajalised eesmärgid
Näiteks, et suudad 12 nädala pärast joosta 30 minutit järjest kerges tempos, ilma puhkuseta. Kui teed seda juba nädala pärast, siis selle eest sa lisapunkte ei teeni.

Vali reaalsed eesmärgid
Seatud vaheeesmärgid peavad olema reaalsed. Näiteks, et jooksed kindlatel päevadel kell 18, isegi kui pead minema samal õhtul kella kaheksaks peole, jättes parema meelega jooksmise homsele.

Vea kihla
Vea sõbra või elukaaslasega kihla, nii et võitja saab korraliku auhinna. Suure summa peale sõlmitud kihlveod või ähvardav kohustus järgmise poolaasta jooksul hommikusöögi valmistamise eest vastutada panevad ka kõige laisema inimese pingutama.

Väldi ebareaalseid eesmärke
On tore, kui soovid lõpetada suitsetamise, toituda tervislikult, kaalust alla võtta NING hakata jooksma, kuid sa ei pea kõike seda ühe korraga tegema. Seda on selleks liiga palju ning on väga tõenäoline, et sa ei suuda neist eesmärkidest ühtegi täita, tundes end lõpuks täieliku läbikukkujana.

Hellita end autasuks
Täidetud eesmärgid peavad saama vastavalt tasustatud — premeeri ennast millegi tõeliselt ahvatlevaga, et säiliks motivatsioon jooksmisega jätkata.

Ära ole enda vastu liiga karm
See võib päädida motivatsiooni kaotamisega. Kui jooksmine on täielik piin või põhjustab valu, siis teeb see kehale rohkem kahju kui kasu. Selle asemel analüüsi, kas koormus on paras, kas seatud eesmärgid pole liiga kõrged/madalad või peaksid lati veidi madalamale laskma.

Allikas: iform.se