1. Sa tunned vajadust taldrik tühjaks süüa

Oled väljas söömas ning tellinud kalli ja hea roa, mida lihtsalt ei raatsi raisku lasta. Proovi tellida kahe või kolme käigu asemel üks või näiteks magustoitu sõbrannaga jagada. Kodus süües tõsta toit väiksemale taldrikule — nii näib, et sööd terve taldrikutäie toitu, ent tegelikult sööd hoopis vähem kui tavaliselt.

2. Sa keelad endale maiused täielikult

Kui lähed külla või peole, kus pakutakse maitsvaid roogi, siis arvesta sellega juba paar päeva ette. Kui oled eelnevatel päevadel kaloritega tagasihoidlikum, siis võid endale ju selle tükikese šokolaadikooki lubada. Vahel tuleb endale häid asju lubada, sest kui maitsvad road menüüst täielikult välja jätta, siis on suurem tõenäosus, et sa katkestad dieedi.

3. Sa sööd teleka ees või rutates

Püüa alati süüa laua taga, sest nii kontrollid paremini, mida ja kui palju sa suhu paned. Kaasa ostmine ja teleka ees näksimine on kindlasti tegevused, mida peaksid vältima.

4. Sa sööd otse pakist

Kui sööd midagi otse pakist, siis ei tea sa kunagi täpselt söödud kogust. Kui paned toidu kausikesse, siis on suurem tõenäosus, et sa ei söö ka tervet kausitäit ära.

5. Sa ei maga piisavalt

On tõestatud, et unepuudus tekitab n-ö näljahormooni tõusu. Nii et puhka korralikult, ära tee hilisõhtutel trenni ja püüa stress voodist eemal hoida.

6. Sa kaalud end liiga tihti

See on kindlasti üks suurimaid kiusatusi, kuid püüa end harvem kaaluda, näiteks kord nädalas. Kui end liiga tihti kaalud, siis ei märka sa muutusi ning see tekitab sinus stressi — võimalik, et muudad siis asjatult oma dieedi veel rangemaks.

7. Sa annad alla

Paljud kipuvad ühe libastumise järel dieedile hoopis käega lööma — püüa nii mitte teha. Kui ka tuleb ette libastumisi, siis võta seda kui viga, millest õppust võtta, mitte näitajat, et sa ei ole kaalulangetamiseks võimeline.

Allikas: allwomenstalk.com