Paljud on kindlasti kuulnud, et just jõutreening on see, mis käivitab keha rasvapõletuse eriti hoogsalt. See on täiesti õige, kuid kehtib alles pärast treeningut. Jõutreening mõjutab just rasva järelpõletust, ainevahetus on kõige kiirem 24 tundi pärast treeningut. Lisaks suurendab jõutreening sinu lihasmassi, mis omakorda suurendab rasvapõletust. Jõutreeningut võib vaadata kui pikaajalist investeeringut, sest mõju on kõige parem alles siis kui lihasmass on korralikult suurenenud.

Kui kaalust saab alla ainult siis kui keha rasva põletab, tekib küsimus, kuid rasva tekkimist vältida. Kas söödav rasv on see, mis meile ülekilosid tekitab? Tegelikult see nii ei ole. Kui tarbida rohkem kaloreid kui keha kulutab, salvestab keha liigse energia rasvana, tulgu see siis rasvast, süsivesikutest, valgust või alkoholist.

Rasva tarbimine on hoopis kasulik ning kui tarbida liiga vähe rasva, ei suuda keha omastada rasvas lahustuvaid vitamiine, mille tõttu võib tekkida vitamiinipuudus. Lisaks ei ole kehal vajalikke rasvhappeid, mida keha rakud vajavad ning see nõrgendab immuunsüsteemi.
Liigne energia, mis keha salvestab rasvana, paneb keha erinevatesse kehaosadesse, näost kuni varvasteni ning see, kuidas rasv erinevatel kehaosadel käitub, on väga erinev.

Tagumikule ja säärtele salvestatud rasv on üsna passiivne. Organite vahele salvestatud rasv on aga väga aktiivne ning on kehale toimimisel suuremaks koormaks kui mujale salvestatud rasv. Ehk kõhule salvestatud rasv mõjutab suurel määral meie tervist. Seepärast peab jälgima just vöökoha ümbermõõtu. Kui naiste vöökoha ümbermõõt on suurem kui 88cm ning meestel rohkem kui cm, peab tegelema kehakaalu langetamisega, et kõhule kogunenud rasv ei hakkaks segama meie organite tööd ning ei muutuks kehale liigselt koormavaks.

Eriti raske on aga vabaneda tagumikule ja reitele kogunenud rasvast just naistel. Looduse poolt on naiste rasvavarud kindlalt kinnitatud, et tagada liigi ellu jäämine. Rasvavaru peaks säilima seni kuni vastsündinud laps on sündinud. Sünnituse järel muutub rasv seal ka lahtisemaks. Lohutuseks on see, et tervise aspektist tagumikule ja reitele kogunenud rasv ohtlik ei ole.

Psühhiliste reaktsioonide nagu näiteks hirmu ja stressi puhul rasvapõletus aga suureneb. Kui keha aga kardab, et sa petad teda ning sööd liiga rasvavaest toitu, käivitub säästurežiim ning keha hoiab oma varudest tugevalt kinni ning seepärast ei lange ka kehakaal. 

Allikas: Iform.se