Helen Adamson — lauljanna, kes veel aasta tagasi ei arvanud jooksmisest suurt midagi, läbis pühapäeval oma elu pikima distantsi — 21,1 kilomeetrit. 15 minutit enne starti valdas Helenit samaaegselt ootusärevus ja närv, aga sellegipoolest lootis ta entusiastlikult heale jooksule. Jooks läks Heleni sõnul raskeks alates 13. kilomeetrist, kui pulss järjest tõusma hakkas. Enesetunde parandamiseks tegi Helen natuke sohki ja kõndis paar kilomeetrit, aga jooksis kõigele vaatamata lõpuni, finišeerides ajaga 2:41:06. “Esimene poolmaraton läbi! Ma olen õnnelik, et läbi tegin, kuid see oli tõesti raskem kui arvanud olin,” jagas Helen muljeid Instagramis.

Foto: Andres Raudjalg

Kristel Aaslaid läbis 10-kilomeetrise raja koos oma sõbrannaga ning julgeid neiud lõpetasid käsikäes ajaga 1:10:56. Kuigi Kristel pidi enda aega jagama Padjaklubi uue hooaja võtete ja treeningute vahel, ei saanud ta endast ettevalmistusperioodil päris maksimumi anda. Sellegipoolest suutis ta end pühapäeval ületada. “Kogu raja peale kõndisin kokku umbes 50 meetrit, mis on minu jaoks täiesti šokk, et ma niimoodi suutsin!” kommenteeris Kristel Reporterile.

Gita Siimpoeg: “Kuigi mäkketõusud viisid pulsi korralikult üles, siis viimastel kilomeetritel tempo tõusis ning imestasin, kas juba saabki läbi. Tundub, et kümnest kilomeetrist jäi väheks!”

Ka mitmed teised tiimiliikmed ületasid enda ootuseid täielikult, parandades oma senist tulemust mitme minuti võrra, nagu Jaanika, kes hoolimata valust jalas pidas lõpuni vastu ja tegi uue isikliku rekordi. Ailar seadis kohe esimese jooksuga lati kõrgele, läbides maratoni ajaga 3:57:31. Ka Ene, kes oli viimase hetkeni kergelt pabinas, tegi paljudele teistele silmad ette ja tunnistas, et ettevõtmine oli hoopis lihtsam ja meeleolukam, kui oli kartnud.

Teet Torim: “Oma tulemuse jooksin ära, ei kõndinud, jooksin.”

Anna-Greta Tsahkna: “Ise ei mäleta, et oleks läbi finiši tulnud. Igaks juhuks küsin 2 korda: ‘’kas teed nalja või päriselt?’’

Vaatamata raskele treeningperioodile ja pingutustele SEB Tallinna Maratoni erinevatel distantsidel, on kõik tiimiliikmed treeningkava läbinud antud võimaluse üle äärmiselt tänulikud. Järgmisel aastal jälle!