Lihtne viis igapäevaselt energilisena püsida


Üks lihtne ja efektiivne meetod lisaenergia saamiseks on päeva alustamine lühikese treeninguga. Olenevalt sellest, kas sulle meeldib kõndimine, jooksmine või ujumine, mine välja ja ole füüsiliselt aktiivne umbes 20-30 minutit iga päev. Nii kiirendad oma ainevahetust ja saad hea annuse energiat uueks päevaks. Lühikesed treeningud on ühtlasi suurepärased stressi- ja pingemaandajad.


Teine lihtne nipp energiavarude suurendamiseks on süüa päeva jooksul väiksemaid eineid. Nii hoiad suhkrutaseme stabiilsena ja kehal on alati piisavalt „kütust”. Selle strateegia valimine aitab vältida pärastlõunast väsimust, nii et püsid kogu päeva vältel keskendunud, motiveeritud ja positiivsena. Kui sa teed tööd, mis eeldab kaheksa tundi kontoris istumist ja vähest liikumist, siis tee tööpäeva jooksul võimalikult palju pause. Mine hinga värsket õhku, kõnni kontoris ringi või lihtsalt tõuse püsti ja venita ennast. Lihtsad harjutused ja füüsiline liikumine annavad sinu kehale ja vaimule võimaluse korraks rutiinist väljuda. Rutiin röövib energiat, seega püsi liikvel ja jälgi, kuidas energiavarud muudkui täienevad.


Loobudes suhkrust ja kohvist, võid kogeda äärmuslikke võõrutusnähte. Roheline tee pakub samas kofeiini tervislikul ja lahjal kujul. Tassike rohelist teed aitab energiavajadust rahuldada ilma kohvi ja suhkru kahjulike kõrvalefektideta.


Teised võimalused lisaenergia saamiseks

Lisaks hommikusele treeningule ning väiksematele einekordadele annab lisaenergiat ka:

-        piisav ööuni

-        lühike lõunauinak

-        päevase suhkrukoguse vähendamine

-        alkoholi vältimine

-        värskete puu- ja köögiviljade söömine

-        korralik hommikusöök

-        stressist hoidumine

Järgi neid nõuandeid ja strateegiaid ning püsid dieedi ajal energilisena!