Sisemine tarkus

Keha nõuanded on sinu jaoks alati saadaval, sest organism soovib sinuga suhelda ning aidata sind kogu langetamisperioodi vältel. Hea kuulaja saab kehalt vastutasuks hüva nõu.

Meie keha on ühendatud meeltega, kuid selles ühenduses esineb tõrkeid, mida põhjustavad hirmust ajendatud mõtted. Need mõtted blokeerivad meie jaoks kehalt saadava info. Paljud inimesed tunnevad oma keha suhtes üksnes häbi ja jälestust, kuid see ei pea nii olema. Kui sa usaldad oma keha piisavalt, suudad sa ebakindluse, isude ning muserdavate tunnetega toime tulla nii, et säilib eneseväärikus ja -armastus.

Uus teadlikkus

Kui sa pole kunagi oma keha kuulanud, siis võib see tunduda kummalise kontseptsioonina. Sa võid mõelda, kuidas küll peaks keha minuga suhtlema? Sa oled ilmselt rohkem harjunud sellega, kui keha annab endast märku füüsiliste tunnete abil, näiteks oled tundnud nälga. Keha võib sinuga ka spontaanselt vestlusesse astuda — läbi mõtete, kujutiste ja aimduste. Näiteks võib sul tekkida tahtmine minna pärast pikka tööpäeva jalutama või soovid lugeda raamatut, mis pakub toitumisalast informatsiooni.

Muutes sellised kommunikatsiooniaktid regulaarseks, tiheneb sinu suhe organismiga. Sa hakkad tajuma erinevusi valikutes, mida teed. Hea näide on treenimine: kuulates oma keha, muutub tüütu kohustus inspireerivaks tegevuseks, mida sa soovid teha, sest see on kehale kasulik. Eraldatus oma kehast tingib selle, et keha eest hoolitsemine tundub kohustusena. Mida tugevam on side oma kehaga, seda rohkem soovitakse võtta keha heaolu eest vastutust.

Küsi kehalt, mida ta vajab

Siin on lihtne hommikune harjutus, mis aitab sul saavutada kehaga kontakti ja luua hea eelsoodumus ülejäänud päevaks:

1. Istu või lama rahulikult mugavas asendis, nii et miski sind ei segaks. Sule oma silmad ja keskendu hingamisele.
2. Nüüd sosista vaikselt oma kehale: „Ma tahan sinu eest hästi hoolitseda. Mida ma saan teha, et sa tunneksid ennast täna armastatuna?“ Ole mõnda aega tasa. Kuulata.
3. Kui oled valmis, siis ava uuesti silmad. Lase juhtunul pisut settida, enne kui alustad igapäevaste tegevustega.

See on normaalne, kui sa ei kuule selget vastust, sest keha võib endast märku anda sosinal, tekitades seesmise rahutunde, võid ka tajuda endas hoopis rohkem energiat.

Kui sinu keha annab sulle aga selged juhised tegutsemiseks, siis on oluline neid ka järgida. Näiteks, kui sinu keha annab märku, et peaksid rohkem vett jooma, kuid sa eirad seda nõuannet, siis on tegu keha reetmisega.

Regulaarne suhtlus oma kehaga tekitab olukorra, kus kogu protsess muutub loomulikuks. Kehalt saadud tagasiside aitab sul langetada kaalu nii, et säilitad enesekindluse ja hea usu.

Allikas: caloriecount.about.com