Haining räägib, et enamik koduseid harjutusi, mida inimesed teevad, on seotud ülakeha tõukamisega, nagu näiteks kätekõverdused ja plank. Ehkki on hea, et need tugevdavad käsi ja õlgu, siis kui ainult nende tegemisele keskenduda, võid varsti seista silmitsi seljavaluga. Et harjutused oleks tasakaalus ja sa ei peaks kuskilt valu tundma, tasuks sama palju teha ka n-ö tõmbamisharjutusi. Neid saab teha näiteks spetsiaalsete treeninglintide abil, sest kõigil pole võimalust ega jaksu kodus lõuatõmmet teha.

Kõige parem abivahend, mis aitab tõmbeharjutusi teha, on spetsiaalne TRX lint. Enamik inimesi, kes on jõusaalis käinud, on selle lindi ja sellega tehtavate harjutustega tuttavad, kes aga ei ole, siis lihtne viis end kurssi viia on vaadata erinevaid videoid.

"Kõige hullem viga on siiski venitamine. Õigemine venituste mitte tegemine! Venitused on aga väga olulised, et mitte mõnda lihast ära rebestada," kinnitab Haining.

Treeneri sõnul on väga oluline panna nii enne kui pärast trenni rõhku korralikule venitamisele. Jõusaalis on ta tihti näinud, et see on osa, mille inimesed tahavad vahele jätta, ehkki see on treeningu üks kõige olulisematest etappidest. Venitama ei peaks mitte ainult enne jõutreeningut, vaid ka enne jooksma või sörkima minekut.

Paljude inimeste jaoks on need aga võõrad mured, sest neil puudub üleüldse motivatsioon trenni tegemise jaoks. Selle vastu aitab Haningi sõnul kõrvaklappidest kostuv mõnus muusika, mis peaks aitama kaasa lõbusa tuju tekkimisele ja siis on juba palju lihtsam end natukenegi liigutada.

Allikas: Daily Mail