1. Toitu hooajaliselt

Hooajalised toidud sisaldavad palju rohkem väärtuslikke aineid, kui hooajavälised puu- ja köögiviljad, mis pole oma täiuslikku küpsust saavutanud. Lisaks tähendab see seda, et need on imporditud Eestisse kuskilt kaugelt ja mida kauem need kuskil riiulil seisnud on, seda rohkem säilitusaineid neis on kasutatud, et need kauem söödavana püsiksid.

Lisaks on tõestatud, et meie kehad vajavad teatud hooaegadel kindlaid toitaineid ja hooajalised puu- ja köögiviljad sobivad nendeks hästi. Selleks, et teada saada, milliste viljade hooaeg parasjagu käes on, tasub minna mõnda orgaanilisi toite müüvasse poodi, sest neil on lettidel tavaliselt vaid hooajalised viljad.

2. Liiguta end!

Üks kõige lihtsamaid viise, kuidas oma elu väga olulisel määral muuta, on lihtsalt rohkem liigutada. Paljude inimeste jaoks tähendab üheksast viieni töö järjepidevat kontorilaua taga istumist, mida seostatakse näiteks halva rühi ja paisuva kõhupiirkonnaga ning see võib isegi tähendada, et su eluiga on lühem, kui inimestel, kes liiguvad rohkem.

Lahendus? Alustuseks tõuse laua tagant iga tunni järel 15 minutiks või mine vähemalt too endale köögist klaasike vett. Proovi edaspidi tööle jalutada või kui su kodu asub kontorist liiga kaugel, tule lihtsalt mõned bussipeatused varem maha ja eelista liftile treppe.

3. Söö rohkem köögivilju

Lisa köögivilju iga toidukorra juurde, sest USAs, Pennsylvania osariigis läbi viidud uuringust selgus, et inimesed, kelle söögikord moodustus 25% köögiviljadest tarbisid päeva jooksul 350 kalorit vähem, kui need, kes rohelisi vilju oma toidule ei lisanud.

4. Küpseta kookosõliga

Kookosõli sisaldab tervislikke küllastunud rasvahapped, mida organism lõhustatab maksas ja need muutuvad seal koheselt energiaks, mitte rasvaks. Kookosõli eelistades ei teki sul pidevalt seletamatuid söögiisusid ja erinevalt oliiviõlist, mis oksüdeerub kõrgema temperatuuri juures ja toodab seetõttu vabu radikaale, on neitsi kookosõlil kõrgem küpsemistemperatuur, mistõttu on see ideaalne ka toitude praadimiseks.

5. Asu blenderdama

Roheline smuuti on hea viis värskete viljade tarbimiseks, aga lisaks on see ka üks kiiremaid hommikusööke, mida on võimalik hommikuti valmistada.

6. Ära unusta vett juua!

Hiljutisest uuringust selgus, et täiskasvanud inimesed, kes joovad enne söögikorda kaks klaasitäit vett, kaotasid dieeti pidades umbes kaks kilogramm rohkem, kui need, kes ekstra vedelikku ei tarbinud. Seega, hoia enda laual liitrist pudelit või kannu, lisa sinna mõned purustatud piparmündilehed, kurki või sidruniviile ja naudi!

Allikas: Harper’s Bazaar