Pagenda oma nälga

Söögikordade vahelejätmine tekitab intensiivseid isusid. Regulaarne söök, mis sisaldab kompleksseid süsivesikuid — mitte rafineeritud nagu sai ja pastatooted — koos proteiini ning väikese koguse tervisliku rasvaga hoiab sinu veresuhkru tasakaalus ning sa tunnen end rahulolevana. Kui sa soovid vahepalasid oma söögikordade vahele, ole teadlik, et teed arukaid otsuseid. Vali kasuliku energiaga toite/toiduaineid — näiteks madala rasvasisaldusega jogurt ja kaeraküpsis või täistera Inglise muffin naturaalse pähklivõiga.


Tunne oma isikupära

Kirjuta toidulogi nädal aega: salvesta tujusid; mis sulle stressi tekitab ja kui näljasena sa end tunned enne söömist. Kui sa oled leidnud põhjused, mis tekitavad sinus sisemist võitlust kommisahtliga, on sul võimalik reageerida produktiivselt, selle asemel, et süüa 200 grammi šokolaadi.


Ole kannatlik

Sa oled kõige tundlikum aju signaalidele 20 minuti jooksul pärast stressirohket aega — serotiini tagasipõrge võtab aega, mil lõpuks stressihormoonid langevad. Söömistung eeldatavasti kaob, kui sa oled suutnud kiusatustele senikaua vastu panna.


Joo midagi

Hüpotalamus, mis on tujude ning toiduga seotud signaalide kontrollkeskus ajus, samastab janu näljaga. Klaasike vett või kuuma teed aitavad söömistungil mööda minna.


Näri nälg minema

Kui sa tingimata vajad mingit närimist, siis hea lahendus on suhkruvaba närimiskumm. Austraalia teadlased mõõtsid kortisooli taset süljes ning leidsid, et närimiskummi tarbijatel oli 16% madalam stressihormooni tase ning parem toimetulek stressiga, erinevalt nätsukummi mitte närivatel inimestel.


Näe helgemat poolt

On tõestatud, et naer aitab stressi vastu, vabastab heaolutunnet tekitavaid endrofiine ning põletab kaloreid. Tunnike naeru põletab sama palju kaloreid kui pool tundi raskuste tõstmist.