Paar klaasi veini toidu kõrvale on muidugi mõnus või klaasike kamina ees, kuid sama mõnusalt kogunevad alkoholist tulnud kalorid kõhule. Kui soovid kaalus alla võtta, võib alkoholitarbimine seda raskendada ning rasvapõletuse seisma panna.

Keha hakkab tegelema nimelt alkoholi lagundamisega, enne kui ta suudab rasva põletada. Ainevahetus peatatakse ning seepärast salvestab keha kogu saadud toidu rasvaks, selle asemel, et seda põletada. Lisaks kuivendab see organismi ning sa võid tunda end paistes.
Alkohol mõjutab ka korralikku und. Pärast paari klaasi veini võib uinumine olla lihtsam, kuid une kvaliteet on halvem, sest sügava une aeg on lühem. Kui magad liiga vähe, väheneb ka rasvapõletus, halveneb organismi taastumine ning rakkude uuenemine on halvenenud.
Kõrvalmõju on ka järgmisel päeval tekkiv väsimus, mille tõttu jätad kergemini trenni vahele ning soovid hoopis süüa rohkem ning ebatervislikumalt.

Kui oled naine, peaksid alkoholi tarbimisega veelgi ettevaatlikum olema, sest naised taluvad alkoholi halvemini kui mehed. Meestel on kehas rohkem lihaskiude ning alkohol jaotatakse kehas laiali ning ka põletatakse kiiremini.

Naiste hulgas on muutunud probleemiks veinid pappkarbis, nn. bag-in-box, sest sealt on lihtsam toidu kõrvale peaaegu iga päev veini võtta. Lisaks ei ole näha, kui palju on joodud ning siis juuakse rohkem ja sagedamini kui algselt plaanitud.

Kui soovid veinijoomisele piiri panna, võta parem väikesed pudelid, kuhu mahubki ainult üks klaas.

Tervise mõttes on parem tarbida punast veini kui likööre ning magusaid jooke. Ka šampus sisaldab üsna palju suhkrut.

Kui soovid kaalust alla võtte ning vormi saada, siis kiirendada oma eesmärgini jõudmist kui loobud ka alkoholist vähemalt kuuks. Lisades siia tervisliku toidu ning treeningu, võid kaotada ühe kuuga kuni neli kilo.

Testi seda paar nädalat ning märkad peagi tulemust. Seejärel on lihtsam sama asja jätkata ning ka edaspidi vähem alkoholi tarbida.

Allikas: expressen.se