Enda võrdlemine teistega

Enda võrdlemine teistega, olgu see siis rannas, jõusaalis või Facebookis, on miski, mida teeme peaaegu et loomulikult. Sealjuures unustame aga tõsiasja, et meile avaneb võrdluseks ainult välispind. Me ei tea, ka Facebooki üles pandud bikiinipilte on Photoshopitud ega kas modellifiguuri taga rannas peitub korralik toitumine ja trenn või ilukirurgia ja nälgimine.

Enda teistega võrdlemine ei anna muud, kui põhjendamatult halva enesetunde. Selle asemel on mõistlikum keskenduda enda tugevustele ja väärtustele. Ära mõtle, kuidas saada selliseks, nagu teised, vaid kuidas saada selliseks, nagu Sa ise tahad end näha.

„Ideaalkeha“ soovimine

Asjaolu, et moe- ja reklaamitööstuse poolt loodud „ideaalkeha“ on tegelikkuses pea võimatu saavutada, ei tohiks kellelegi üllatusena tulla. Näljutamine, toitumishäired ning plastiline kirurgia on selle pealtnäha glamuurse maailma nähtamatuks varjuküljeks.

Tuleb endale mõistusega aru anda, et me kõik oleme erineva kehakujuga ning et seda ei ole võimalik muuta ka kogu maailma ilukirurgide abiga. See ei tähenda, et Sa ei võiks soovida olla vormis — lihtsat Su eesmärgid peavad olema realistlikud ja nende täitmine ei tohi tulla Su tervise arvelt.

Arvustamine

Nii nagu me ei taha, et arvustataks meid, ei tohiks seda ka teiste puhul teha. Kuna me viibime aga pidevalt keskkonnas, kus kõik, mis ei mahu „normidesse“, on taunitav, kipume seda suhtumist ka ise paratamatult üle kandma. Teisi arvustades tugevdame aga ise neid samu stereotüüpe. Seda mustrit saab muuta ainult olles sallivam nii teiste kui iseenda suhtes!

Väärtused paika

Hoia oma pea selge ja ära unusta, mis elus tegelikult tähtis on. Kaalunumbrist palju olulisem on Su tervis, sõbrad ja pere ning miljon teist pisiasja, mis teevad Sinust just selle, kes Sa oled. Pane oma väärtused paika ja näed kohe, kuidas Su elu kergemaks muutub. Sinu enesetunne on Su enda teha!