3-nädalase puhkusega, mille käigus sööd ja end ei liiguta, on võimalik juurde võtta 5 kilo ning kaotada 1,2 kilo lihaseid. Selleks ei ole vaja muud kui mitte liikuda, süüa veidi rohkem kui tavaliselt, võtta aeg-ajalt jäätis või kaks, kotitäis pähkleid ja klaas veini.

Kui otsustad aga veeta puhkuse aktiivselt, on võimalik sama ajaga maha võtta kaalust 2 kilo ning saabuda argipäeva tervislikumalt, rõõmsamalt ning täis energiat. Selleks piisab aktiivsest treeningust, 5-6 korda nädalas, olgu selleks siis rattaga sõitmine, metsas jalutamine, paadiga sõudmine või ujumine. Tervislik toit eelkõige, kuid liikumise tõttu on võimalik endale ka veidi rohkem lubada.

Aktiivne puhkus aitab kaalu langetada, sest aktiivselt liikudes põletab keha rohkem kaloreid ning treening aitab põletada toiduga saadud energiat. Lihasmass võib selle ajaga suureneda kuni 10 protsenti ning hapnikuomastamise võime paraneda kuni 10 protsenti. Vererõhk ja pulss langevad nagu ka vererasva tase. Paraneb stressitaluvus ning uni.

Allikas: Iform.se