Oluline on meeles pidada, et kõik alkohoolsed joogid pole võrdsed. Kalorite mõttes on kõige targem juua klaas veini. Nii valge kui punase veini klaas sisaldab umbes 100 kalorit. Positiivne on seegi, et vein ei sisalda rasva.

Õlu ja mahlaga segatud kokteilid sisaldavad ohtralt kaloreid. Järgmisel päeval kahetsed sa nende joomist! Väikeses rummishotis sisaldub juba 77 kalorit ja 8 grammi karbohüdraate, samas džinnis on kaloreid veel rohkem — 119.

Viin, tekiila, konjak ja viski sisaldavad kõik umbes 104 kalorit 50 grammi kohta. Seda juba enne seguainete lisamist, mis on reeglina väga kalori- ja suhkrurikkad. Eelista kalorivabasid seguaineid nagu dieetkoola või toonikuga vesi.

0,3 liitrine õlu sisaldab omakorda 120 kalorit, samas kui liköörijook sisaldab 90-100 kalorit 50 grammi kohta. Joomine suurendab ühtlasi söögiisu. Alkoholi tõttu võid süüa ebatervislikke tooteid, mis ei kuulunud su toitumisplaani juurde. Päevast kalorinormi arvutades tuleks juba eelnevalt alkohoolsed joogid sinna sisse arvutada. Nii tarbid kokkuvõttes vähem kaloreid.