Ehk teisisõnu — mida nad söövad, et ei pea maadlema ülekilodega?

Mitmekülgne toidusedel
Ekslikult arvatakse, et jaapanlased söövad päevad läbi sušit. Tegelikult see päris nii ei ole. Pigem eelistavad nad tasakaalustatud toitumist. Nõnda leiab nende menüüst nii mereande, värskeid juur- ja puuvilju, riisi, soja ja loomulikult rohelist teed.

Söömiskultuur
Iga eine on jaapanlastele omaette sündmus. Seetõttu koguntakse alati laua taha, et nautida head toitu ja seltskonda. Muide, ka söömine kulgeb aeglaselt ja kugistamine ei tuleks kõne allagi, sest portsjonid on imepisikesed ja taldrikule ei kuhjata erinevaid toiduaineid.

Leiva asemel riis
Kui õige eestlane võtab prae kõrvale alati ka mitu viilu leiba, siis jaapanlasele ei tule see mõttessegi. Nendele on ikkagi riis südamelähedane.

Hommikusöögita ei saa
See on päeva olulisim toidukord. Kala, riis, omlett, misoshupp ja rohelised köögiviljad ei puudu üheltki toidulaualt.

Ei magustoidule
Uskumatu, aga tõsi! Jaapanlaste lõuna- või hommikusöögi juurde ei käi maiustamine. Kui üldse, siis süüakse riisist tehtud jäätist. Nende magustoidud on üldiselt rasva- ja suhkruvaesed ja ehtne lääne inimene ei suudagi sellistega ehk harjuda.

Allikas: Bright Side