Kui palju üks selline suur muutumine tegelikult maksma läheb? Kas esteetiline kirurgia on kui võlukepp kogenud arsti käes, mis kõik unistused täidab? Seda uurisime saatesarjas operatsioone tegeva Christinas Clinic’u spetsialistidelt.

Nii nagu iga saatesse jõudev lugu on väga individuaalne, on ka kõik muutumised ning tehtavate operatsioonide arv väga erinev. Näiteks läbivad muutujad, kes vajavad kehakaalu ja kehatüve korrigeerimist suurema arvu operatsioone, samas vanematele prouadele tehakse radikaalsemaid operatsioone vähem ja iluprotseduure rohkem. Midagi üleliigset ei tehta ja ekstreemustesse ei minda. Minu imelise muutumise maksimaalne operatsioonide arv ühele patsiendile 1,5 aasta jooksul on olnud 12.

Rasvunud ja tugevalt ülekaalulised muutujad läbivad tihtipeale bariaatrilise (kehakaalu korrigeeriva) operatsiooni — maopaela asetamise või maost möödajuhtiva operatsiooni, mille hinnad jäävad vahemikku 3990-4950 eurot. Sellise operatsiooni järel on hiljem enamasti vajadus eemaldada nahaülejäägid nii kõhult (2950-3490 eurot), seljalt, õlavartelt (3450 eurot) ja reitelt (3450 eurot) ning korrigeerida rindu (alates 2950 eurot).

Rasva ebaühtlase jaotuse tõttu on vaja teha rasvaimu (olenevalt piirkondade arvust 1250-3450 eurot) ning keha proportsioone saab muuta rasva siirdamisega (1250 eurot). Ka näopiirkonda tuleb korrigeerida — nägu, silmalauge ja kaela. Sellised kõige ulatuslikumad muutumised maksavad umbes 30 000 eurot ning võtavad aega kuni 2 aastat.

Kuigi esteetiline kirurgia pakub võimalust oma välimust kaunimaks muuta, siis tihti viivad varasemalt saavutatud ilusad tulemused patsientide ootused liiga kõrgeks, räägib Christinas Clinic´u juhataja Brit-Carmen Norlan. “Esteetiline kirurgia üksi ei ole maagiline võlukepp ning ei suuda ebarealistlikke ootusi teoks teha. Tegelikult oleneb tulemus väga palju patsiendist ehk töö sõltub tellija materjalist. Selleks, et patsient oleks täpselt teadlik võimalikest tulemustest, viime me Christinas Clinic´us läbi väga põhjalikke konsultatsioone, kus arvutatakse patsiendi kehamassiindeks KMI, määratakse ülekaal, käiakse läbi kaasuvad haigused ja raviskeemid, uuritakse patsiendi ootusi võimaliku tulemuse suhtes ning leitakse kõige sobivamad ning vajalikumad operatsioonimeetodid,” selgitab Norlan. “Ainsa kliinikuna Eestis pakume oma patsientidele võimalust näha mõningaid keha- ja näomudeleid operatsioonijärgsest tulemusest juba enne operatsiooni 3D visualiseerimise abil. Oma kogemustest võime öelda, et peale 3D mudelite tegemist on patsientide pettumused võimaliku operatsioonitulemuse osas tunduvalt vähenenud,” ütleb Norlan ning lisab olulise märkuse: kui oodatav lõpptulemus ei ole kooskõlas patsiendi ootustega, tuleb operatsioonist lihtsalt loobuda.

Jaga
Kommentaarid