Kuigi ministrina on naine harjunud, et tema pihta soppa loobitakse, läks asi pärast sünnitust eriti hulluks – inimesed hakkasid võtma tema emarolli ja kehakaalu kallal. Üks Facebooki kasutaja jättis Köstingeri lehele kommentaari, et naine on pärast emaks saamist end käest lasknud ning tema keha on lodev ja ta õigustavat seda oma uue rolliga. Varem oli minister kõik säärased märkused joonelt ära kustutanud, et tema perekond neid ei näeks. Ent sel korral nägi ta salvavat kommentaari juhuslikult kahe kohtumise vahepeal ning otsustas vastata.

"Tõepoolest tõin ma kolm kuud tagasi ilmale suure ja terve ime ning ma pole kunagi varem oma keha üle nii uhke olnud. Ma loodan, et iga ema mõtleb samamoodi ning ükski naine selliseid märkuseid südamesse ei võta. Kõike head teile." Ministri julge ja viisakas vastus kogus palju kiidusõnu, mistõttu Hamburgi meediaväljaanne palus Köstingerilt kommentaari, kuidas ta kõige sellega toime tuleb.

"See kõik sai alguse, kui kandideerisin 2009. aastal europarlamenti. Sellest ajast saati olen saanud solvavaid kirjutisi nii meilitsi kui sotsiaalmeediakanalitest. Mullu tulin kodumaa poliitikasse ning sellest ajast saati on vihkamist täis kommentaaride hulk kõvasti kasvanud," rääkis minister, kes tavaliselt neile märkustele vastama ei vaevu. Ent kuna solvangud on pärast emaks saamist läinud hoopiski isiklikumaks, on naisel mõõt täis. "See on täiesti šokeeriv, et naistele niiviisi öeldakse. Ühelt solvajalt küsisin, mida ta ema teeks, kui saaks teada, kui ebaviisakas tema poeg on."

Köstingerilt küsiti, kas mees- ja naispoliitikutele tehtavad solvangud ka erinevad. "Minu subjektiivse arvamuse kohaselt minnakse naiste puhul palju isiklikumaks. Kui me kantsler Sebastian Kurzi kampaaniat tegime, haldasin ma tema sotsiaalmeediat ning kuigi ka talle öeldi räigelt, ei olnud see hoopiski nii isiklikul tasandil. Pigem rõhuti tema tegudele. Siiski ei tohiks vihakõnel siin ilmas kohta olla. Need solvajad unustavad, et sõnumi saaja on samuti inimene."