ZUMBA

Kolumbiast alguse saanud fitnesstreening, mida tänapäeval harrastab üle maailma rohkem kui pool miljonit inimest. Zumbatrennis tantsitakse peamiselt ladina-ameerika rütmide järgi ning treening ise sisaldab elemente nii salsast, sambast kui ka kõhutantsust. Kui korralikult zumbatada, siis kulutab selle treeninguga keskeltläbi 500 kcal tunnis.

“See on treening, mis on soovitatav täitsa algajale, kuna seal on palju liikumist, ent kavad on kerged ja treeningu käigus ei pea oma aju oluliselt koormama,” ütleb Monika Tuvi. “Zumba tunnis ei õpita kavasid, vaid kogu treening ongi nagu üks suur tantsupidu – kõigil on lõbus ja kalorid kuluvad.”

CLUB FREESTYLE

Kes soovib aga meelelahutuslikus korras tantsuga tegeleda, see võiks proovida Club Freestyle või Club Freestyle OLD SCHOOL nimelist tantsutrenni. Kahe treeningu vahe on selles, et kui esimene neist on mõeldud pigem noortele ja täiskasvanutele, siis teist võivad harrastada kõik igavesti noored harrastajad alates 35 eluaastast ja tagumist vanusepiiri ei olegi. Club Freestyle tantsustiilis segunevad nii jazz, showtants, hip-hop, break-beat kui ka mitme muu tantsu elemendid ning rühmas õpitakse konkreetseid tantsukavasid.

“See treening sobib nendele, kes soovivad hästi palju tantsida, võhma ja koordinatsiooni arendada. Need, kes esimesi kordi Club Freestyle trenni tulevad, võiksid kasutada mõnda aktiivsusmonitori, et jälgida oma pulssi ja seeläbi enesetunde kohta ka treeningu ajal infot saada,” õpetab Tuvi. “Mina kasutan Samsung Gear Fit2Pro kella, mis on lihtne, ent nutikas abivahend. Kuna treening on intensiivne, on hea enesetunne äärmiselt vajalik.”

LATIN HEELS DANCE

Treening sobib hästi neile, kes on ladina tantsudega varem juba kokku puutunud ning soovivad süvendatult baastehnikaid õppida. Tegemist on väga naiseliku stiiliga, mille käigus lihvitakse tantsutehnikat ning tekib vilumus. Et saavutatud taset hoida, käiakse koreograafiakavadega regulaarselt ka esinemas.

“See on väga naiselik tantsutrenn, kuna tantsitakse kontsadel ning samal ajal arendatakse keha liikuvust, painduvust ja graatsilisust. Samasse kategooriasse paneks ka toolitantsu ehk CHAIRDANCE’i, mis on üles ehitatud liikumisele tooliga ning sisaldab endas nii hip-hopi, showtantsu kui ka klassikalise tantsu elemente,” räägib Tuvi.

BROADWAY JAZZ

Kui džässtants 1920ndatel New Orleansist New Yorgi lavadele liikus, võtsid kohalikud teatridirektorid tantsustiili üle, kohandasid selle teatrilavadele vastavaks ning sündiski Broadway jazz, mida täna tuntakse mitmel pool Euroopas ka teatridžässi või muusikalidžässi nime all.

“Trennides ühendatakse erinevad tantsustiilid, lisatakse teataval määral sära, artistlikkust ja esinemiskunsti. Tihti tantsitakse tuntud muusikalihittide saatel, mis on ühtaegu lõbus ning annab võimaluse asuda ükskõik millise maailmakuulsa muusikalitegelase rolli,” ütleb Tuvi.

RAGGA
Kellele meeldivad aga muretud ning sensuaalsed Kariibi mere rütmid, võiks proovida ragga trenni. Tegemist on 60ndatest aastatest pärit ning siiamaani edasi areneva reggae ja dancehall muusika seguga, millel on tavaliselt elektrooniline taust ja hip-hopi sugemed. Treeningu käigus õpitakse koreograafiat, plastilist liikumist ja loomulikult kulutatakse palju võhma.

“Eks iga inimene peab endale valima just selle stiili, mis talle kõige rohkem sobib ning selleks tuleb mõnikord mitu trenni läbi käia,” juhendab Tuvi. “Aga üks on kindel – peale rohkem kaloripõletamise annab üheskoos tantsimine ka hea emotsionaalse tunde, mis kestab vähemalt järgmise treeninguni.”