Nimi: Moonika Lustus
Sünniaeg: 18.10.1980
Pikkus (cm): 163
Stardikaal: 74
Praegune kaal: 58
Mahavõetud kilod: 16
Soovkaal: 60

Mahavõtmiseks kulunud aeg: 14 nädalat
Mentor: Liana Vahtra/ Tallinn
Liitumine: 25.10.12

Minu salenemise lugu

Enne kui ma alustan oma lugu, tänan ma figuurisõprade loojaid, oma pealaest jalatallani motiveerivat mentorit Liana Vahtrat ja oma perekonda, kes mulle sel kaalulangetaval teel toeks olid.

Enam kui kolmkümmend aastat tagasi andsid vanemad mulle nimeks Moonika ja pikkuselt voolisid nad mulle kahepeale kokku umbes 163cm. Kaalunud olen ma vahelduva eduga enda ajaarvamisest saadik 60-65kg ja ma olen sellega rahul olnud. Kaal hakkas tõusma kolm aastat tagasi peale seda kui olin sünnitanud kaksikud tütred (kaaludes peale sünnitust ei rohkem ega vähem kui 61 kg ).

Kui kolisin Kesk-Eestist Harjumaale siis muutus kõik kardinaalselt. Minust sai koduperenaine, kes sõltus 100% autost , sest lähim ostukeskus asus 9km kaugusel ja sinna pääseb vaid mööda tiheda liiklusega täidetud maanteed. Kuna minu ja laste elu on mulle liialt armas, siis kaksikute käruga ma sinna teele ekstreemsusi otsima ei läinud ega lähe ka siiani.

Enne seda olin istunudki enamuse ajast kodus ja kaal ajaarvestusega pöördvõrdeliselt tõusis ehk rasva osakaal lihasmassist muutus mitmekordseks. Kolme aasta jooksul proovisin mitmesuguseid kiirdieete milledel oli masendavalt väike mõju ja kiired tagasilöögid ning olin korduvalt otsustanud, et minust saab figuurisõber.

Nagu ka paljud teised, leidsin ka mina korduvalt vabandusi mittealustamiseks. Küll oli ilm halb ja üksi igav ja siis jälle kellegi sünnipäev jne, jne. Otsustavaks hetkeks sai minu enda sünnipäev eelmise aasta oktoobris kui olin plaaninud oma mõningate sõbrannadega veeta oma sünnipäeva kõrtsis, millele eelnes üks meeldiv muusikal nimega „Cabaret” .

Kui Teil peaks tekkima võimalus seda muusikali näha siis ärge magage võimalust maha sest tegemist on tõeliselt hea vaatemänguga. Enamus Naisi ,just nimelt suure tähega, soovivad ju ennast ehtida ilusate riidehilpudega, mis neile ka sobivad. Ilu ju ei peitu rasvavoltides mis peene kleidi lõike alt silma riivab? Mina olin aga paisunud tänu toidust ammutatud õigetele ainetele juba nii suureks, et oma garderoobi valikutes olevatest kleitidest mahtus mulle selga miinusmärgiga valikuline number.

Kuna soovisin ikkagi valimatult ning endale aru andmata näha enda füüsilises olekus printsessi, läksin poodi kindla teadmisega, et ostan uued riided. Kuna ma pole eriline ostleja, siis see poeskäik oli täielik õudus- poolteist tundi proovikabiinide ja riidelettide vahel tunglemist ja selle tulemuseks oli mitte just eriti ilus kampsun ja kui nüüd päris aus olla selga istus ta nagu oleks metalltünnile võrksukad jalga tõmmatud ( ehk olete näinud?). Juba seal poes olin ma veendunud, et esimese asjana koju jõudes otsin ma internetiavarustest omale lähima figuurisõprade grupi ja nii ma ka tegin.

Esimesel korral gruppi minnes näitas kaal 74kg, kuna kasvult olen ma päkapikk siis kujutate ette milline ma välja nägin — sama pikk kui lai! Esimesel nädalal nagu ikka oli kaalukaotus ilus ,nii ka minul — miinus 2,1kg. Ja loomulikult järgnevad nädalad olid samuti ilusad kuid juba neljateist nädalaga olin jõudnud oma soovkaaluni milleks oli 60.0 kg.

Mentor teatas kindlalt, et nüüd siis veel säilitamine ka ehk nagu öeldakse tuntud filmis-kõik ei ole veel läbi ja üks kuldfiguur ongi juures. Pikkadel nädalatel endaga keskustelu pidades otsustasin, et tahaks kaalul number viit ees näha, olgu selleks siis kasvõi 59,9kg. Järgmisel nädalal nägingi seda ilusat numbrit seal ees kus soovisin seda näha — tunne mis mind sel momendil tabas pole vast võrreldavgi Hollywoodi menufilmides kohtavate, vaatajale nii hinge minevate ja seletamatute tunnetega. Nii algaski numbrilise väärtuse säilitamine, milleks on siis 4 nädalat ,mille jooksul langes kaal veel kokku 1.5kg ja minu lõpptulemuseks sai täpselt 58kg. 19 nädalat figuurisõprades muutis minu elustiili täielikult alates toitumisest lõpetades liikumisega. Õppisin toituma tervislikult ja kõnnin päevas umbes 12km. Kõikidele kellele ma saan eeskujuks olla tahaks südamele panna, et distsipliin ja sihikindlus viivad edule! Suur suur tänu kõikidele kes mulle sel teel toeks olid ja komplimentidega ei koonerdanud — eriti minu mehele, kellele mingid kehavormid on jäädavalt liiga väikseks muutunud!!! Päikest peagi saabuvasse kevadesse!

Moonika enne ja nüüd: