Uuring tõestab, et naised, kes on füüsiliselt väga aktiivsed, vähendasid oma riski haigestuda rinnavähki tervelt 26 protsenti võrreldes naistega, kelle füüsiline aktiivsus oli peaaegu olematu.

Tulemusest on ka näha, et liikumine ennetab rinnavähki olenemata sellest, kas naine on peenike, normaalkaaluline või ülekaaluline. Ka naised, kel suguvõsas on rinnavähki põdenud inimesi, vähendasid regulaarse treeninguga enda riski sellesse haigestuda.

Rinnavähk on naiste üks sagedasemaid vähivorme. Naised, kel see on diagnoositud, satuvad sageli depressiooni, neil tekivad uneprobleemid, ärevus ning diagnoosi järel suureneb sageli ka kehakaal.

Treening, eriti jõutreening on näidanud oma head mõju elukvaliteedi tõstmisel inimestel, keda on tabanud rinnavähk. Jõutreening parandab enesetunnet ning suurendab keha vastupanuvõimet haigusele.

Ameerikas asuva National Cancer Institute'i (NCI) korraldatud uuringus jälgiti 30 000 klimakteeriumi läbinud naist, nii saledaid, normaal- kui ka ülekaalus olevaid naisi. Teada on, et rinnavähi oht on suurem ülekaalulistel naistel.

Üheteistkümne aasta jooksul jälgiti uuringugrupis olevaid naisi ning leiti, et need, kes olid füüsiliselt väga aktiivsed, langetasid oma rinnavähki haigestumise ohtu 13 protsenti. Veelgi ilmsem oli see normaalkaalulistel naistel, kelle rinnavähki haigestumise oht vähenes 30 protsenti.

Seni on täpselt välja selgitamata, mis on täpselt rinnavähki haigestumise põhjused, kuid teada on seos naissuguhormooni östrogeeni ning hormoonidest mõjutatud rinnavähi vahel. Östrogeen salvestub keha rasvas ning seepärast on ülekaalulistel naistel suurem risk haigestuda rinnavähki.