Aga see ei ole inimeste lemmikharjutus, sest ehkki seda on lihtne teha ja selle tegemiseks ei ole vaja midagi erilist, on see üpris raske trenn, mida tehes tundub iga sekund pikem kui eales varem.

Aga normaalses füüsilises vormis inimene suudab ühe minuti planku ikkagi ära hoida. Üks noor naine, Rachel Hosie, otsustas proovida, kas tema kehal on näha mingit tulemust, kui ta teeb kuu aega järjest iga päev ühe minuti planku.

Esimesel päeval oli ta täis tahtejõudu ja tegi isegi veidi üle minuti, kuid teisel päeval oleks ta juba peaaegu unustanud planku teha. Ta suutis siiski kuu aega järjest iga päev teha, kuid tunnistab, et oli mitmeid päevi, kus ta oleks selle tegemise peaaegu unustanud ja mõnikord tuli see talle meelde alles hetk enne magamaminekut.

"Kuna ma tahtsin endale tõestada, et suudan kuu aega järjest seda teha, tegingi siis pidžaamas ja täis kõhuga. Oi, see oli tõesti raske," meenutab naine.

Peale kolmekümne päeva möödumist tegi ta endast pilti, mida ta sai võrrelda pildiga, mille ta oli teinud täpselt kuu aega tagasi samas valguses, samade riietega ja samas asendis. Külje pealt nägi Rachel, et tema rüht on veidi paranenud ja kõht on samuti kergelt lamedam.

Ta oli tulemusega rahul, sest nagu naine ise ütleb, siis minut aega planku iga päev ei ole just suur trenn, aga suurepärane võimalus harjutada endale uus rutiin teha iga päev midagigi.

Kes soovib samuti ennast proovile panna mõne nädalase, kuuajase või pooleaastase väljakutsega, neil soovitab Rachel alguses panna endale igaks päevaks äratuskell, sest ta sõnab, et päris kiiresti läks endale antud lubadus meelest.

Allikas: Insider