1. Sinu sangad on normaalsed

Kuna ilu-, meedia- ja reklaamitööstus pommitavad meid igapäevaselt sõnumitega, et me pole piisavalt saledad, trendikad ega atraktiivsed, on paljud meist oma välimuse pärast stressis, tundes pidevat survet oma kehakaalu jälgida või langetada. Suur osa naisi, aga ka mehi peavad oma loomulikke kehakumerusi millekski üleliigseks, millest tuleb vabaneda. Tegelikkus on aga see, et rasv on loomulik osa meie kehast ja sõltuvalt pükste tegumoest ja kehaasendist on igal normaalsel inimesel sangad.

  1. Vormikas naine on naiselik

Tee katse ja küsi meestelt, millist naist nad eelistavad — kondist või kurvilist. Valdav enamus meestest valib just pehme ja kurvilise naise, sest kurvidega naine on naiselikum. Kõige tähtsam on muidugi naise sisemine ilu ja see, kas temaga on võimalik ka millestki rääkida, aga kui naine on hea südamega, tark ja oma kehaga heas kontaktis, on kurvid ainult boonuseks!

  1. Ei ole liigset rasva, on valed teksad

Vormikamate naiste seljas on õigesti valitud teksad üliseksikad, kuna rõhutavad naiselikkust lihtsal ja argisel moel. Lisa kontsad, huulepulk ja enesekindlus ja oledki valmis südameid murdma! Enesekindlus on ennekõike sisemine, aga selle eeldus on, et tunned end ka oma riietes mugavalt. Seega tasub enesehinnangu parandamise kõrval investeerida ka kvaliteetsetesse ning hästi istuvatesse riietesse.

  1. Parem tervis ja kõrgem IQ

Naised, kes on oma loomuliku kehaehitusega rahul ega püüa seda ebaloomulikuks vormida, on tervemad kui need, kes püüdlevad luukere-ideaali poole. Tervislike eluviisidega vormikad naised on mitte ainult tugevamad, vastupidavamad ja pikema elueaga, aga ka targemad! Mõnede uuringute kohaselt on vormikatel naistel kõrgem IQ.

  1. Sinu rasv hoiab Sind noorena

Ka väiksemgi kogus keharasva hoiab Sinu naha noore, pehme ja siledana. Nahaalused rasvavarud tagavad terve ja õhetava jume, mis on omane kahekümnendates naistele. Seega, üks põhjus, miks vormikad naised nooruslikult mõjuvad, on nende keharasv, mis lisaks liivakellafiguurile neile ka roosipunajume annab. Rasv ei peata küll vananemist, aga aeglustab kindlasti selle märkide ilmnemist!

  1. Pole rasva, pole aju

Inimese kõige rasvaküllasem elund on peaaju, mis koosneb umbes 60 protsendi ulatuses rasvast. Iga neuronit ümbritseb membraan, mis koosneb 75 protsenti rasvast. Muuhulgas toimivad rasvad ajus signaalide levimise kiirendajatena: mida harjunum muster, seda rasvasem teekond. Just tänu rasvale ongi inimaju niivõrd ainulaadne ja mitmekülgne tunnetus- ja andmetöötlusriist.

  1. Rasv säilitab kehale vajalikke aineid

Rasvkude on nagu sukasäärde hoiustav vanavanem: igaks elujuhtumiks peab ju mingi tagavara olema, et võimalikest rasketest aegadest läbi tulla. Rasva — loomulikult. Vitamiine? Igatahes. Hormoone? Muidugi, kallike. Valge rasvkude kogub kõike nagu väike õline käsn ning hoiab seda hoolsalt mustadeks päevadeks.

  1. Rasv on osa sinust

Ükskõik, mis tundeid Su keha sinus tekitab, ta on ja jääb alati sinu kehaks. Sinu kehakumerused toetuvad Su luustikule ja on sõltuvad eelkõige sellest, kuidas su keha rasva talletab, mitte tingimata sellest, kui palju seda on. See alusstruktuur ei muutu kunagi, mis ei tähenda, et ei peaks tervislikult elama-toituma, vaid seda, et sinu kehakuju on sulle kaasa sündinud ja sellega on mõistlikum leppida. Väljaspool fototöötlusprogramme pole ideaalset keha olemas.


2. novembril kell 17.00 toimub XII Rahvusvahelise Idamaise Tantsu Festivali raames Salme kultuurikeskuses “Rõõmsa rasva tantsutuba”, kus õpetatakse oma kehakumerusi ja rasva armastama ning selgitatakse, miks on rasv positiivne ja kasulik nii igapäevaelus kui ka tantsus!